5 klassiske møbler og hvorfor de stadig holder

0

Valg af møbler indebærer en masse overvejelser. Møbler er noget, man køber med henblik på, at det skal kunne holde i mange år, og selvom ens stil og indretning ændrer sig, er der nogle møbler, der forbliver omdrejningspunkter i indretningen. Derfor er både stil og kvalitet vigtigt for, at møblerne forbliver stærke elementer i indretningen. De møbler, der formår at hæve sig over modens tendenser, er derfor også de møbler, der forstår at kombinere tidløst design med holdbar kvalitet. Dansk design havde i 50’erne sin guldalder, hvor der blev skabt en række møbler, som har været elsket lige siden, netop grundet tidløst design og høj kvalitet. Her er fem af dem, der stadig holder den dag i dag.

Arne Jacobsen – Ægget

Ægget forbindes af mange med et af de vigtigste møbler i dansk designhistorie. Ægget blev tegnet af Arne Jacobsen i 1958 i en periode, hvor dansk design red på en enorm bølge af succes, og stolen har lige siden været ikonisk. Den moderne, men stilrene fortolkning af en lænestol er kendt over hele verden takket være de rene flader, der udstråler luksus og komfort. Den dag i dag er Ægget stadig en af de mest efterstræbte møbler og et symbol på god smag, som de fleste formentlig godt kunne forestille sig ville pynte i hjørnet af dagligstuen. Den fungerer særdeles godt i kombination med en minimalistisk indretning, hvor stolen kan få lov at komme til sin ret og være i fokus.

Poul Henningsen – PH Koglen

Poul Henningsen var også en af de designere, der gjorde 50’erne til dansk designs guldalder. Samme år som Arne Jacobsen tegnede Ægget, færdiggjorte Henningsen sin lampe, Koglen, til Langelinje Pavillon. Koglen er skabt af metalplader, der er sammensat efter matematiske beregninger, der gør, at lampen giver den bedst mulige belysning. Koglen blænder ikke, men fordeler lyset på en måde, der er meget behagelig, og således er det et stykke design, der ikke bare er smukt, men som også har en høj funktionel kvalitet. Koglen er blandt de dyrere PH-lamper, som også fås i mindre formater. Designet er tidløst og pynter over et hvert spisebord, men kan også fungere i større rum, hvor den i kombination med flere kogler kan give en helt fantastisk belysning. Ligesom Ægget er Koglen også en sikker vinder, som man næsten ikke kan gå galt i byen med.

Børge Mogensen – Den spanske stol

De danske designere fra 50’erne er svære at komme udenom. Børge Mogensen er endnu en dansk designer, der har bidraget til den danske designarv med utallige elskede møbler. En af hans mere kendte designs er den såkaldte spanske stol, som han udstillede for første gang i 1958. Stolen er udarbejdet i massivt eg og læder, og med sin enkelte flader har den nydt stor anerkendelse. Den dag i dag er stolen det oplagte valg, hvis man søger en stol til et tebord og kan med fordel kombineres med en grøn plante, der virkelig komplementerer stolens materialer. Materialerne sikrer desuden, at stolen holder og kan gå videre fra generation til generation.

Wegner – Y-stolen

Hvis man er på udkig efter nye spisestole, så er Hans Wegners Y-stole værd at overveje. Stolen er ligeledes fra 50’erne og har været i produktion lige siden grundet sin enorme popularitet. Denne popularitet har ikke været uden grund. Stolen, som består af træ og flet, har et tidløst design og en høj kvalitet, der holder i op til halvtreds år. Designet består af nogle bløde flader og er især karakteriseret ved ryggen, der former det navngivende Y. Stolen har en lethed, der kan komplementere de fleste spiseborde i træ uden selv at falde i baggrunden.

Poul Kjærholm – PK22

Poul Kjærholm skabte i 1956 den minimalistiske PK22-stol. Der gik ikke længe, før den vandt en pris for sit elegante design, der er udført i læder og metal. Stolen var med til at gøre Kjærholm til et anerkendt navn verden over. PK22 er den perfekte loungestol med en let tilbagelænet ryg og enkelte detaljer, som gør den til et statement-piece med masser af personlighed og af høj kvalitet.

Norge varsler offensiv mod forbrugslån

0

Reglerne omkring forbrugslån i Norge strammes

I Norge er det blevet annonceret, at det ikke længere skal være så nemt at tage et forbrugslån. Norge har ellers længe været et utrolig progressivt land inden for netop lån, men sådan skal det ikke være længere. Myndighederne her mener nemlig, at det er blevet for nemt at tage for mange og for store lån skriver sammenligningstjenesten Scandilån.com. Det er da også rigtigt, at der kan være problemer forbundet med bare at låne løs. For mens nemme lånefunktioner til forbrug hjælper rigtig mange med ellers velfungerende økonomi, så frister det også dem uden penge til at forbruge meget mere, end de egentlig har råd til og brug for.

Nye regler kan være både godt og skidt nyt

Hvorvidt de nye restriktioner er godt eller skidt, er svært at sige. Det kræver nemlig relativt stor økonomisk indsigt at forudse, hvordan det kommer til at ændre lånemarkedet og påvirke landets økonomi. Til gengæld er det sjovt at sammenligne Norge med nabolandet Danmark. På trods af at der her er tale om to lande, som minder rigtig meget om hinanden både kulturelt, socialt og historisk, så betyder det faktum, at Norge varsler offensiv mod forbrugslån, at de kommer til at adskille sig betydeligt, når det kommer til lån. Danmark har nemlig ikke planer om at indføre samme begrænsninger med hensyn til lånemuligheder.

Danmark tordner derudaf

Finanskrisen omkring år 2009 tog hårdt på Danmark. Selvfølgelig ikke i samme skala som i andre mindre velstillede europæiske lande, men alligevel nok til, at der bredte sig en tydelig uro blandt danskerne, som oplevede et mærkbart økonomisk nedsving. Dette førte blandt andet til, at mange valgte at forbruge mindre – hvilket igen betød, at økonomien stagnerede yderligere.

Læs også: Lån penge online

Det er heldigvis overstået nu, og det begynder igen at gå rigtig godt for den danske økonomi. Glæden ved at det endelig er ved at gå fremad har medført en positivisme og optimisme, som har resulteret i et større forbrug. Et forbrug som bliver godkendt af staten, fordi det fremmer økonomisk vækst. Blandt andet derfor er der ikke nogen særlig kontrol med de hurtige forbrugslån.

Norge er et land, som er økonomisk uafhængigt af EU. De mærkede derfor ikke finanskrisen på samme måde som Danmark og andre medlemslande. Derfor oplevede de ikke nedsvinget, og der er ikke samme lempelighed omkring forbrug og ukontrolleret økonomisk flow. Tværtimod ses det som et stigende problem, er forbrugslånene er for nemme at tage og for hurtige at få.

De to modeller stikker i forskellige retninger, og det er svært at sige, hvad der er smartest. Særligt fordi Danmark og Norges økonomi på ingen måde er sammenlignelige. Det vigtigste som forbruger er altid at tænke over at låne med fornuft.

Esport – fra hobby til professionel sportsgren

0

Er du en haj til gaming, og drømmer du om at gøre en karriere ud af det? Så bør du måske læse med her. Det forholder sig nemlig sådan, at e-sport bliver en mere og mere populær sportsgren – også i Danmark. Men hvad er e-sport egentlig, og hvordan bliver du så god, at du kan leve af det? Her forklarer vi dig alt om e-sport, lige fra hvilke platforme det udøves på, til træningsmængde og økonomi.

Hvad er e-sport?

E-sport er professionel, elektronisk sport. Det kan være alle spil, men primært er det League of Legends, Fifa og Counterstrike, der bliver spillet professionelt, og de mest populære platforme er Playstation og computer.

Hvordan bliver man professionel e-sport-udøver?

Det er faktisk ikke så let, som man umiddelbart skulle tro. Det handler naturligvis om at øve sig rigtig meget derhjemme – i flere år som oftest. Herefter kan du eksempelvis melde dig ind i eSport Danmark, der er det danske forbund for e-sport. Er du rigtig god, bliver du måske udtaget til et hold – er du ikke, så klør du på endnu.

Hvordan er hverdagen for en professionel?

Ligesom med alt andet sport kræver e-sport træning. Af den grund træner atleterne i omegnen af 10 timer dagligt, de er på kostplan og har ofte tilknyttet en sportspsykolog, der tager sig af det psykiske aspekt, man ikke må glemme. Lønnen for en professionel udøver varierer, men de bedste spillere har en løn på flere millioner kroner årligt. Dertil kommer, at de opnår bonus, når konkurrencer vindes. Konkurrencerne afholdes overalt i verden, og er du med på et hold, bliver både hotel, transport og mad betalt for dig, når du rejser rundt.

Hvorfor er det så populært, og hvem spiller?

Der er mange meninger om, hvorfor e-sport er blevet så populært. Den primære grund er med stor sandsynlighed, at det for næsten alle unge fyre har været eller er en stor hobby. De fleste fyre, og også en del piger, har på et eller andet tidspunkt siddet og ”gamet” foran skærmet, og derfor er en professionel karriere inden for faget nok en drøm for de fleste gamere. Nu er der dog sket det, at der pludselig er økonomisk incitament for at spille på daglig basis, og derfor er flere og flere begyndt at søge den vej, når de vælger karriere.

En anden grund er, at måden, hvorpå man kan streame spillene, er blevet bedre. Twitch er et program, der gør, at du kan livestreame gaming, så andre kan følge med i dit spil, når du spiller. På den måde kan du også blive opdaget at talentspejdere. Der er desuden både piger og drenge, der er aktive i e-sport. Der er den dag i dag flest drenge, men flere piger har også kæmpet sig til tops.

Hvem er Frontløberne i Danmark?

Astralis og North er frontløberne i Counterstrike. North er ejet af FCK, hvilket kan føres tilbage til en trend, der er relativt ny. Sportsklubber er nemlig begyndt at gå ind i e-sport og oprette hold, med formål at øge opmærksomheden omkring deres egen forretning. Dette gavner altså både dig og dem.

Er der fremtid i e-sport?

I den grad. Faktisk har Statistikfirmaet Newzoo netop udgivet deres årlige rapport, der viser de nyeste tal i e-sportens verden. I selvsamme rapport forsøger de at komme med et bud på, hvor mange tilskuere samt hvor stor en indtjening, der kommer til at være i fremtiden – hvis udviklingen altså fortsætter med samme hastighed som nu. De spår, at e-sporten kommer til at indtjene for over 10 milliarder danske kroner i 2020.

Esport Danmark er også et relativt nyt forbund, der blev oprettet i 2007. De arbejder med kultur- og idrætsorganisationer om uddannelse af instruktører, og de forsøger også at skabe selvstændige eSportsforeninger såvel som eSportsafdelinger rundt om i landet. Det største mål for forbundet er imidlertid først, at e-sporten bliver anerkendt som sportsgren i Danmark. Den del mangler nemlig endnu.

Er det så en god idé at sætte alle sejl ind på at blive professionel gamer? Som du nok har gættet, så er det en rigtig svær branche at komme ind i, og dertil skal du også huske, at professionelle gamere altså kun har en karriere, indtil de fylder cirka 30 år, simpelthen fordi reflekserne bliver for langsomme.

Bliv fitnessinstruktør – læs her hvordan

0
Fitnessinstruktør

Drømmer du om at hjælpe andre til den helt perfekte krop, er det fitnessinstruktør, du skal være. Der er mange aspekter af det at være fitnessinstruktør, men hovedsageligt går det ud på, at du skal vise og fortælle andre, hvordan de skal behandle kroppen, hvis de vil opnå deres fysiske målsætninger. Der er meget rådgivning omkring dette job, og det er alt fra gode motionsformer til, hvordan skader undgås.

Er dette dit drømmejob, så læs med her i artiklen, hvor vi gennemgår, hvordan du uddanner dig til fitnessinstruktør. Vi ser nærmere på adgangskrav, men også hvordan hele uddannelsen forløber sig.

Adgangskrav

Fitnessinstruktør er en erhvervsuddannelse, der tager to år at gennemføre. For at blive optaget på grundforløbet skal du have et gennemsnit på 2,0 i dansk og matematik til din afgangsprøve i 9. eller 10. klasse. Skal du videre på grundforløbets del. 2, er det en fordel, hvis du har en uddannelsesaftale med en arbejdsgiver. Har du ikke dette, tilbyder skolerne få kvotepladser, du kan søge, hvis du ikke har en uddannelsesaftale.

Læs også: Fitness hitter som aldrig før

Når du skal videre på hovedforløbet, er der ligeledes nogle krav, du skal have opfyldt. Du skal have gennemført erhvervsøkonomi på F-niveau samt afsætning på E-niveau. Endvidere skal du også have lavet en uddannelsesaftale, inden du starter på hovedforløbet.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen strækker sig som nævnt over to år, og herunder skal du igennem et grundforløb, hvor du enten skal være 20 eller 40 uger. Grundforløbet bliver taget på en erhvervsskole. Derefter skal du i gang med et hovedforløb, hvor der bliver varieret lidt mellem undervisningsformerne. Hovedforløbet består nemlig af et skoleforløb, hvor du eksempelvis vil blive undervist i anatomi og fysiologi, træningseffekt og træningsformer, ernæring, sundhed, skader og meget mere. Når du befinder dig midt i hovedforløbet, og du ikke bruger tid på skolebænken, er du i praktik hos en virksomhed, hvor de mange teorier bliver afprøvet i praksis. Når du har gennemgået hele forløbet, afslutter du uddannelsen med en svendeprøve.

Om uddannelsen

Du vil naturligvis blive undervist i træningsformer, skader osv., så du på den måde kan tage godt hånd om de kunder, der vil bruge dig, når de skal komme i form. Derudover lærer du om coaching og motivation, som du kan bruge til at presse kunderne, så de giver den alt, hvad de har. Du lærer hurtigt, at folk bliver motiveret på forskellige måder, og gennem uddannelsen lærer du således, hvordan du tilpasser dig til den kunde, der står foran dig. Dog lærer du også andet end det, der har udgangspunkt i sundhed. Som fitnessinstruktør vil du nemlig komme til at varetage administrative opgaver. Derfor bliver du også skolet i virksomhedsdrift, økonomi, afsætning og kundeservice. Det er altså en alsidig uddannelse, hvor du lærer meget mere end blot den fysiske træningsdel, selvom dette naturligvis er det helt store fokusområde.

Har du stadig en drøm om at blive fitnessinstruktør, er det bare med at komme i gang. Du kan eventuelt læse mere rundt om på www.ug.dk, hvis du mangler yderligere information.

Fitness hitter som aldrig før

0
Fitness

Statistikkerne viser, at hele 800.000 danskere dyrker fitness på ugentlig basis. Dette er rekordhøje tal, som vidner om, at fitness er blevet en meget populær sportsgren blandt danskere – en sportsgren som kan konkurrere med populære og udbredte sportsgrene som fodbold og håndbold. Men hvad skyldes fitnesscentrenes populære fremkomst? I denne artikel får du måske svar på det spørgsmål omkring fitnesskulturens popularitet. Derudover får du en forenklet prisoversigt over de store fitnesskæder, så du kan finde det fitnesscenter, som passer bedst til dine træningsbehov.

Hvorfor er fitness blevet så populært?

Danskernes hverdag er ofte hektisk og stresset, og ofte er fritiden begrænset. Til trods for den travle hverdag prøver mange danskere dagligt at få sunde vaner integreret i hverdagen. Her er fitnesstræning en god og motiverende træningsform, hvor du selv kan vælge træningstidspunktet for enten holdtræning eller individuel træning. Mange undersøgelser indikerer, at en af hovedårsagerne til fitness’ popularitet netop er, at det er en meget fleksibel træningsform. Du bestemmer selv, hvornår du ønsker at træne – om det er om morgenen inden arbejde, eller om eftermiddagen inden børnene skal afhentes fra institutionerne. Ved andre sportsgrene ses det oftest, at udøverne er langt mere bundet til bestemte træningstider. Dette gælder holdsport som fodbold, håndbold og gymnastik. Men er holdsporten ikke en dannelsessport, og mangler fitnessudøverene ikke holdaspektet ved fitnesstræning? Lige nu sker der netop en stor udvikling, som gør fitnesscentrets holdtræningsmuligheder mere og mere populære. Flere fravælger solotræningen i fitnesscentret med vægte og træning på maskinerne til fordel for fællestræning instrueret af professionelle. Dette er der flere grunde til. Den fælles træningsform øger sammenhold og sociale bånd, og øger ligeledes motivationen for træningen. Her viser undersøgelser, at holdtræning får folk til at troppe op i centrene og træne oftere, end de ellers ville have gjort. Social træning er derfor en klar motivationsfaktor, som øger træningsintensitet og udbyttet.
Når folk træner på fitnesshold, er der ligeledes mulighed for at etablere et socialt fællesskab, hvor nye venskaber kan opstå. En god måde, hvorpå træningen og det sociale element er i spil på samme tid. Hvis du er træt af solotræning og har svært ved at komme op af sofaen, så er holdtræning måske noget for dig. I de fleste fitnesscentre er der op til 10 forskellige hold hver eneste dag, som du frit kan vælge imellem. Dette er ofte alt fra yoga til spinning og vægttræning.

Fitness får de unge op af sofaen

Fitness er blevet et samfundsfænomen, og dette ses både hos teenageren og pensionisten. Foruden træningens sociale elementer, og træningsformens fleksibilitet, kan der findes andre grunde til, at fitnesskulturen er blevet populær – specielt hos det yngre publikum. Styrketræning og fitness er nemlig det helt store hit for teenagere og unge, og flere unge vælger foreningssporten fra, til fordel for de ugentlige besøg i et fitnesscenter. Her viser undersøgelser, at fleksibilitet ligeledes spiller en afgørende rolle for de unge brugere. I et fitnesscenter har de unge mulighed for at være aktive når de vil, og stort set også hvor de vil. Ude i foreningerne er træningstidspunktet fastlagt. Derudover nyder de unge godt af fitnesscentrets store udvalg, hvor de igennem holdtræningen har mulighed for at prøve flere forskellige sportsgrene af. Her kan de finde ud af, hvorvidt de er til zumba, step, styrketræning eller spinning. Denne mulighed for variation stiller de unges nysgerrighed og skaber adspredelse i træningen. Derudover spiller det sociale aspekt også en rolle hos de yngre fitnessbrugere. Ofte udføres fitnesstræningen med en ven eller veninde ved siden.

Et andet motivationsaspekt for de unge er internettet og ikke mindst de sociale medier. På sociale medier, som Facebook og Instagram, ses et stigende fokus på kropsidealer. Så snart de unge åbner deres smartphone, vælter det ind med billeder fra fitnesscentret. Dette er ofte billeder af veltrænede kroppe, men også af sund mad og nærende kost. Disse tendenser bliver ofte omtalt som negativ påvirkning af de unges selvopfattelse. Her mener mange, at disse kropsidealer presser unge til at dyrke mere motion og dermed skaber en unødvendig selvrefleksivitet hos de unge. Dog kan man også se interaktionen på de sociale medier som en positiv tendens. Disse billeder af træning og kostvaner kan nemlig inspirere de unge til at fastlægge en sundere livsstil. Ofte er det netop i teenageårene, at mange lever usundt med fester, junkfood og en inaktiv hverdag. Hvis de sociale medier kan hjælp med at få omvendt disse vaner, er dette positivt for de danske teenagere. Dog kræver det, at de blot lader sig inspirere af kropsidealet og samtidig er i stand til at elske deres kroppe, som de er. Det er ikke meningen, at de unge skal glemme dem selv og deres lyster, blot for at kunne leve op til et kropsideal.

Hvilket fitnesscenter skal du melde dig ind i

Ønsker du at komme i gang med træningen? Hvad end du vil afprøve den sociale træningsform holdtræning, eller den individuelle fitnesstræning, findes der et fitnesscenter, som passer perfekt til dig uanset træningsmålet. Herunder får du udpenslet en række fordele og ulemper ved de mest populære danske fitnesscentre. Ud fra beskrivelsen om priser, holdbeskrivelser og omklædningsfaciliteter, kan du finde ud af, hvilket fitnesscenter der vil passe bedst til din træning.
Hvis vi starter med at tage et kig på storkæden Fitnessworld. Kæden har siden 2005 åbnet over 150 centre i Danmark, hvor de ligeledes har hele 3.500 ansatte ¬– dette gør Fitnessworld til den største danske fitnesskæde. Fitnessworld fokuserer på konkurrencedygtige priser, så de fleste har råd til træning i deres centre. Derudover har de et stort udvalg af udstyr i centrene, som ligeledes er af høj kvalitet. Træningsmulighederne varierer en smule fra center til center, men omhandler ofte holdtræning, muligheder for individuel træning og fine omklædningsfaciliteter, hvor der er mulighed for aflåsning af ting og brusebad. Priserne varierer fra 99-249 kr., hvor du for 249 kr. får et komplet medlemskab med mulighed for holdtræning og individuel træning i alle centre landet over. En super god og billig løsning for dig, som stiller dig tilfreds med enkelte omklædningsrum og klassisk træning.

Fitness DK er efter Fitnessworld den anden største fitnesskæde i Danmark. Fitness DK er et center for dig, som sætter stor pris på luksus, tilvalg og variation. Fitness DK er ikke bare et fitnesscenter, men har ligeledes stort fokus på wellness og velvære. Her er deres baderum udstyret med sauna og dampbad, som du kan nyde efter en hård træning. Holdtræningen hos Fitness DK er meget populær, og der findes ligeledes et hav af muligheder for forskellige træningsformer. Dette gælder alt fra TRX og spinning til zumba og step. En rigtig god løsning for dig, som vil prøve forskellige former for træning med en dygtig instruktør som træner. Priserne er dog en smule dyrere end hos Fitnessworld. For en voksen, som vil have mulighed for holdtræning, koster medlemsskabet 399 kr. om måneden. Dog får du kvalitet for pengene, som inkluderer welness og meget dygtige og veluddannede instruktører.

Der findes ligeledes en række lokale fitnesskæder. Hvis du vil vide mere om disse, kan du søge på fitnesscentre samt dit geografiske område. Disse er ofte en del billigere end de to storkæder, men tilbyder ofte ikke holdtræning og gode omklædningsfaciliteter.

Sådan finder du de billigste flybilletter i 2018

0

Vi er netop gået ind i foråret, hvilket betyder, at tanker omkring varmere himmelstrøg præger de flestes tanker. Når foråret rammer Danmark, skal man med andre ord befinde sig langt væk fra andre mennesker, hvis ikke man vil høre den evige snakken om, at sommerferie, varme og rejser er tiltrængt. Og netop sidstnævnte er noget, vi går særligt op i. Vi elsker at rejse. Det kan dog være en dyr fornøjelse at pakke kufferten og booke et par flybilletter. Hvor fedt kunne det ikke være at undgå de evigt høje priser? Skyscanner er en flysøgemaskine, der nu har lavet en undersøgelse for at klarlægge, hvordan du finder de billigste flybilletter til ferien – der er nemlig flere parametre, du bør tage højde for. Her får du dem alle, så læs med.

Først og fremmest er det mest essentielle at nævne, at undersøgelsen faktisk viste, at der ikke findes ét optimalt tidspunkt at købe en billet på. For at finde den bedste pris er der derimod flere faktorer, der skal tages højde for, hvorfor jagten på den billige flybillet inkluderer en god omgang research samt masser af tålmodighed.

1.Tidspunktet
Det varierer meget afhængigt af rejsen, men i gennemsnit er syv uger før afrejse det bedste tidspunkt at booke billetter. Ofte er det faktisk muligt at spare op til 16% af billetprisen. Dertil skal du huske, at jo mere fleksibel du er, jo billigere kan du ofte få dine billetter. Alle ved, at billetter i højsæsonen er dyrere, men også tidspunkter har noget at skulle have sagt sommetider. Der er derfor større chance for en billig billet, hvis du er villig til at rejse klokken 3 om natten.

2.Få en prisagent
På mange flysøgemaskiner kan du oprette en prisagent. En prisagent overvåger den rejse, du har valgt, og du får derfor besked, hvis prisen enten går op eller ned. Søgemaskiner som momondo og travelmarket har begge prisagenter, du frit kan benytte.
Du skal dog have in mente, at du inden opsætningen af prisagenten bliver nødt til at vide, hvad ”god pris” er – ellers kan du ikke rigtig holde øje og slå til, når chancen er der. Hvis du ikke ved det, kan du finde ud af det ved at benytte travelmarket.dk’s Dansk Flyprisindex, der kan give dig gennemsnitspriser på en lang række flybilletter fra danske selskaber. Husk desuden, at det ikke altid er værd at tage chancen for at få billetten få hundrede kroner ned. Du risikerer hurtigt, at billetten bliver dyrere, blot fordi du blev for nærig.

3.Små huskeregler
Der findes et par huskeregler, hvis du leder efter den billigste billet. Hovedreglen er, at hvis du leder efter en sommerferie, skal du købe så tidligt som overhovedet muligt. Er det derimod en storbyferie, du skal på, så er 4 til 5 uger den tid, du skal komme i forkøbet. Sidste huskeregel er, at hvis du skal flyve oversøisk, så handler det også om at bestille i så god tid som muligt. Så har du en dato, har du ingen undskyldning. Det er sjældent, det bliver billigere, jo tættere du kommer på afgang, når det gælder lige præcis disse ting.

4.Hold øje med SAS’s ‘årshjul’
SAS har en service, de kalder ”årshjulet”. Årshjulet er programmer, der begynder på forskellige tidspunkter af året, og som gør, at der kommer gode tilbud i forbindelse med kampagner. Skal du således afsted om vinteren, bør du holde øje i slutningen af oktober, og skal du afsted til sommer, så er det allerede i slutningen af marts, du bør holde øje.

5.Hold øje med de forskellige lufthavne
Selvom man måske ikke umiddelbart tænker over det, så varierer priserne meget udelukkende baseret på, hvilken lufthavn flyet afgår fra. At flyve fra Malmø til London koster eksempelvis i omegnen af 350 kroner, mens samme destination fra København koster over 700 kroner. Du sparer altså over 50% på at rejse fra Sverige. Det eneste, du skal tænke over, hvis du vælger en anden lufthavn end den umiddelbart nærmeste, det er ting som parkeringsmuligheder og -priser, rejsetid til lufthavnen, benzinforbrug eller udgifter til tog og bus. Disse ting kan nemlig hurtigt gøre din før billige billet ligeså dyr som først antaget.

6.Køb returbilletter
Returbilletter koster mindre end enkeltbilletter. Det er finurligt, men ikke desto mindre forholder det sig som oftest sådan. Grunden til det er, at flyselskaberne ønsker at lokke dig til at flyve begge veje med dem, hvorfor en attraktiv pris er nødvendig. Har du derfor både af- og hjemrejsedato, bør du booke dem på én gang for at spare penge.

Den komplette guide til boligsalg

0

Står du og skal have din bolig sat til salg men er i tvivl om, hvordan sådan noget egentlig skal gøres, så er du kommet til det helt rette sted. Her på siden vil vi hjælpe dig igennem hele salgsprocessen og forsøge at svare på de mest gængse spørgsmål, når det kommer til boligsalg. Vi tilbyder dig altså et samlet overblik over alle de faktorer, du som sælger bør forholde dig til og overveje, når du skal sælge din bolig.

Vi er udmærket klar over, at hele salgsprocessen godt kan være lidt af en jungle at finde rundt i – både for førstegangssælgere, men også for de mere erfarne – i og med at der er rigtig mange ting, man skal være opmærksom på som sælger. Men bare rolig! Med vores råd i bagagen vil du forhåbentlig være klædt bedre på, når du skal sælge din bolig.

Sørg for at være godt forberedt

Det er for alle mennesker en rigtig stor beslutning at sætte sin bolig til salg. Der er som regel en masse minder forbundet med sit hus, der kan være svære at give slip på, men det kan være, at der er opstået nogle nye jobmuligheder, som kræver, at du flytter til en ny by, eller at I måske blot har brug for lidt mere plads.

Man bør selvfølgelig være godt forberedt, inden man sætter sit hus til salg, da ordentlig forberedelse er nøglen til en vellykket og god salgsproces. Man skal som det første overveje, om man vil sælge sit hus med hjælp fra en ejendomsmægler, eller om man ønsker at gøre det selv. Såfremt man ønsker at sælge sit hus selv, er der en masse penge at spare, til gengæld er man selv nødsaget til at lægge kræfter og tid i hele salgsprocessen – lige fra salgspapirer til markedsføring. Vi vil uddybe fordelene og ulemperne ved begge salgsmetoder senere.

Herefter er det en god idé at få en professionel (en ejendomsmægler) til at vurdere din boligs salgspris – også hvis du har valgt, at du selv vil stå for salgsprocessen. Man kan dog også vælge at søge oplysninger på nettet omkring salgspriserne på de andre boliger i dit område, så man selv kan danne sig et indtryk af, hvad éns bolig skal koste. Prisen på éns hus beror på nogle forskellige forhold, såsom beliggenheden, husets tilstand, antal kvadratmeter, renteniveauet osv. Alle mennesker har som regel en idé om, hvad éns hus koster – eller bør koste. Dog stemmer dette ikke altid overens med, hvad en professionel vil vurdere salgsprisen til. Det er vigtigt, at man ikke sætter prisen for højt, da man derved risikerer, at man ikke får nogen henvendelser, men samtidig vil man heller ikke sætte prisen for lavt. Vi anbefaler derfor altid, at man får en professionel til at kigge på, hvad boligen bør koste, så man undgår enten at miste penge eller at stå med en bolig, som ingen har råd til at købe.

Endelig kan vi anbefale, at man får udarbejdet og anskaffet dokumenter, der vedrører ens boliger – både energimærkning, elinstallationsrapport og tilstandsrapport.
En energimærkning omhandler bygningens energimæssige tilstand og er faktisk en lovpligtig vurdering. Den indeholder oplysninger om bl.a. isolering og energiforbrug samt en samlet oversigt over mulige forbedringer. Dette dokument skal udarbejdes af energifirmaer og kan komme op at koste mellem 5.000 og 7.000 kr.
Når du skal ud at have fat i en elinstallationsrapport, skal du bruge en elinstallatør. Denne rapport gennemgår både boligens indendørs og udendørs elinstallationer, og det er så installatørens opgave at angive fejl og mangler. Rapporten gælder i ét år, og den vil koste et sted mellem 1.500 og 3.500 kr.
Slutteligt er der tilstandsrapporten, hvor man få et overblik over boligens fejl og mangler. Denne bliver udarbejdet af en byggesagkyndig, som grundigt går igennem hele boligen. Denne rapport gælder i 6 måneder, og koster mellem 4.000 og 10.000 kr. at få lavet.

Markedsføringen og fremvisningen

Når man er igennem hele forberedelsesfasen, er det på tide, at man begynder at overveje markedsføringen – det er jo vigtigt, man gør opmærksom på, at éns bolig er til salg over for potentielle købere, ellers kommer man ikke langt.

Som det første er det en god idé at eksponere boligen, hvilket eksempelvis kan gøres via Facebook og forskellige boligsider. Såfremt du vælger at arbejde sammen med en ejendomsmægler, vil han højst sandsynligt gøre din bolig synlig i avisen, i et udstillingsvindue og på sin egen hjemmeside. Hernæst bør man have en salgsopstilling klar, der i bund og grund er en skriftlig præsentation af boligen, og som skal give interesserede købere de mest relevante oplysninger om boligen – det kan eksempelvis være informationer om indretningen, prisen, arealet, standen osv.

Når der er styr på salgsopstillingen, anbefaler vi, at man gør sin bolig i så god stand som muligt, så den er indbydende for potentielle købere. Der er nogle metoder, der både er gratis og nemme, som kan gøre din bolig ekstra lækker og indbydende. En god idé er bl.a. at købe nogle smukke og farverige blomster og sætte dem rundt omkring i huset, så de giver en skøn duft. Man kan ydermere købe friske frugter og krydderurter, som er med til at give et mere hjemligt udtryk. Hvis man har en have, kan man også give den en ordentlig tur, så den fremstår velholdt – ordn bedene, ryd op, slå græsset osv.
Inden en eventuel fremvisning bør man også altid sørge for at få luftet ordentligt ud, så der dufter friskt – dette gør sig især gældende, hvis der er en hund eller kat i huset, eller hvis man er ryger. Man bør også trække alle gardinerne fra i alle rum, så lyset kan komme ordentligt ind og pudse vinduerne. Desuden bør man give hele boligen en ordentlig rengøringstur – og glem nu ikke ovne, skuffer og skabe, da køberne lægger mærke til alting og ikke er bange for at snage. Så det er en god idé at få ryddet op i samtlige rum. På den måde virker hjemmet også mere ordentligt og større. Man bør desuden fjerne overflødige møbler, så de potentielle køberne lettere kan forestille sig, hvordan de gerne vil indrette rummet.

Hvis du vurderer, at din bolig kræver nogle lidt større forandringer, for at det vil kunne blive solgt, har vi her nogle råd, der kræver økonomiske investeringer. Man kan eksempelvis overveje, om man bør fjerne de kedelige gulvtæpper og gøre trægulvet pænt at se på, da dette kan give rummet et helt andet udtryk. Herudover kan man også nemt pifte enten et slidt badeværelse eller køkken lidt op, hvis man tilføjer lidt ny maling og eventuelt nye låger. Ydermere kan man sørge for, at både døre og vinduer er velholdte, og hvis man har punkterede ruder, kan disse skiftes ud med nye. Endeligt kan man overveje, om de mørke lofter og vægge skal males i en lys farve, der reflekterer lyset, og dermed får rummene til at virke større.
Det er selvfølgelig svært at sige, om disse tiltag kan betale sig eller ej, så man bør derfor overveje kraftigt, hvilke der vil komme dig til gode bedst muligt – så du ikke blot kommer til at bruge en masse penge unødvendigt. Man bør derfor altid vurdere, hvilke forandringer der vil give mest mening ift. at gøre din bolig mere salgsklar.

Når det er tid til at vise din bolig frem, kan du enten selv stå for det eller få din ejendomsmægler til det, såfremt du har valgt at sælge din bolig via en ejendomsmægler. Man har to muligheder at vælge imellem, når det kommer til at vise sin bolig frem. Enten kan man vælge at fremvise sin bolig i et åbent-hus-arrangement, eller også kan man blot vælge at vise den frem til én potentiel køber ad gangen.

Selve salget

Når du har været alle fremvisninger igennem, og der er flere, der er interesseret i at købe din bolig, kan man overveje en budrunde. Her bør man helt klart inddrage en ejendomsmægler, så man er sikker på, at alt foregår helt efter bogen.
Herefter, når den helt rette køber er fundet, skal man have udarbejdet en købsaftale. Denne aftale består af en kontrakt mellem køber og dig, og når begge har underskrevet den, skal det ses som en bindende aftale mellem jer.

Til slut skal købet gennemføres, så handlen berigtiges. Dette indebærer, at der skal tinglyses et skøde, hvilket skal registrere efterskiftet i tingbogen og give køber retten over boligen. Skødet skal indeholde de vigtigste informationer vedr. overdragelsen af boligen, såsom køber og sælgers personlige oplysninger, overdragelsesdatoen og adressen.

Når man skal overlevere boligen

Når man skal overlevere boligen til køber, mødes man normalvis med køber ved ejendommen, hvor man sammen får aflæst forbrugsmålere osv. Herefter overdragerne man nøglerne, og så er huset officielt overgået til køberen. Men det er ikke helt slut her, da man så bør få udarbejdet en refusionsopgørelse, der er en samlet oversigt over boligens udgifter fra den dag, køber overtog boligen. Slutteligt skal man huske at melde flytningen, hvilket skal ske senest fem dage efter købers overtagelse, og dette skal meldes til folkeregistret, Post Danmark og ens forsikringsselskab.

Hvorfor det er en god idé med en ejendomsmægler

Det kan som sagt være meget svært som sælger at finde hoved og hale i boligmarkedet, og det er her, en ejendomsmægler kan være en stor hjælp. Når man vælger at sælge sin bolig via en ejendomsmægler, giver det et bedre boligsalg, samtidig med at det giver en vis ro for dig som sælger. Herudover vil boligen som oftest blive solgt hurtigere og også til en højere pris, end du hvis solgte huset selv. En anden fordel er, at ejendomsmægleren kender markedet ud og ind og har en god forforståelse for, hvilke spørgsmål en køber typisk vil stille. Han eller hun ved desuden, hvad forskellige forhold har af betydning for værdien af din bolig. Ejendomsmægleren har altså masser af erfaring, som er med til at komme dig til gode i salgsprocessen.

Men hvad er det så, dine penge helt præcis går til, når du vælger at betale for en ejendomsmægler? Omkostningerne går bl.a. til markedsføringsbidrag, dokumentationsomkostninger, udgifter til energimærke, tilstands- og elinstallationsrapport og endeligt til ejendomsmæglerens honorar til rådgivning. Ifølge loven må honoraret ikke bestemmes centralt og varierer altså fra ejendomsmægler til ejendomsmægler.

Hvad man bør være opmærksom på, inden man vælger en ejendomsmægler

Såfremt du ønsker at sælge din bolig via en ejendomsmægler, er det ganske essentielt, at man gør sig nogle grundige overvejelser, så man har de bedste forudsætninger for at finde den rette ejendomsmægler.

Vi anbefaler, at man allerførst undersøger markedet og finder de vigtigste informationer for de forskellige mæglere – man kan eksempelvis gå ind og kigge på, hvor hurtige mæglerne er til at sælge, hvor mange boliger firmaet har solgt, og om deres kunder har været tilfredse. Man kan bl.a. bruge siden trustpilot.dk og boligsiden.dk. Herefter bør man tjekke, om der har været nogle klager over den specifikke ejendomsmægler, som du overvejer at vælge. Dette kan gøres hos Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere og hos Klagenævnet for Ejendomsformidling. På den måde undgår du at stå i en træls situation med en ejendomsmægler, der slet ikke lever op til dine forventninger om en god mægler.
Ydermere er det en god idé at få et tilbud fra minimum to mæglere eller flere, og så kan du aftale et
møde med din personlige favorit efterfølgende. Når man skal vælge ejendomsmægler, bør man ikke blot vælge ud fra, hvem der sætter den højeste salgspris. I stedet bør man gå efter en mægler, som man umiddelbart klikker med og har det godt med. Det er ganske essentielt, at du vælger den person, du har allerstørst tillid til, så får du den bedste oplevelse.

Når man samarbejder med en ejendomsmægler, bør man være opmærksom på, at nogle mæglere har en ordning for at få boligen solgt hurtigt til den vurderede pris. Denne ordning består i, at sælgeren kan betale en given pris til mægleren, og her er det vigtigt, at man overvejer, om denne omkostning egentlig er en fordel for dig, eller om det bare er en unødvendig udgift, som du egentlig ikke vil få gavn af. Der er også nogle ejendomsmæglere, der lokker med forskellige gaver, og her bør man overveje, om det i stedet vil være smart at forhandle om et nedslag i salæret.

Desuden bør man være opmærksom på ejerforhold og samarbejdsaftaler, da de fleste mæglere er ejet af eller har et samarbejde med et fast forsikringsselskab, pengeinstitut eller realkreditinstitut. Det er faktisk lovpligtigt, at mægleren fortæller dig, hvilke selskaber han eller hun samarbejder med. Endeligt anbefaler vi på det kraftigste, at man vælger en mægler, der er medlem af Danmark Ejendomsmæglerforening, også kaldet DE. Chancen for dette er forholdsvis stor, da hele 9 ud af 10 mæglere er medlem i denne forening. Når man er en del af denne forening, er man forpligtet til at følge nogle brancheregler, og der er yderligere visse krav om efteruddannelse osv.

Selvsalg – sælg din bolig på egen hånd uden hjælp fra en ejendomsmægler

Der er som regel ret høje salærer, når man sælger en bolig med hjælp fra en mægler, og derfor er der mange, der vælger at stå for boligsalget selv. Hvis man har mod på det, og selv kan overskue at stå for hele salgsprocessen, er dette en ganske fin salgsmetode.

Den allerstørste fordel ved selvsalg er naturligvis prisen, da man her slipper for at betale dyre domme for at få en mægler til at finde en køber til din bolig. Man bør dog, hvis man vælger selv at sælge sin bolig, få en advokat, der kan sikre dig bedst muligt og sørge for, at alt sker efter bogen – og bare rolig, dette er slet ikke lige så dyrt som en ejendomsmægler, i og med at man her kun betaler for den juridiske rådgivning og udarbejdelsen af dokumenter.

Ydermere giver selvsalget dig en utrolig stor personlig frihed. Du bestemmer helt selv, hvor meget din bolig skal koste, og generelt bare hvordan hele processen skal forløbe. På den måde behøver du aldrig at skulle gå på kompromis, og alt kan derfor foregå 100% efter dit hoved.

Der er dog nogle udfordringer ved at vælge selvsalg fremfor at få hjælp fra en ejendomsmægler, og den allerstørste er nok, at du på egen hånd skal ud at finde en køber. Det kan være ganske uoverskueligt at finde ud af, hvor man skal starte. Det er derfor vigtigt, at man på forhånd har fået sat sig ordentligt ind i tingene. Man skal desuden være opmærksom på, at der skal lægges mange timer i at sælge sin bolig, da man selv står for al ansvaret. Det kan nemt gå galt, hvis man eksempelvis glemmer at oplyse om visse byggedetaljer osv.

Men det kan selvfølgelig lade sig gøre, og der er altså som sagt en stor sum penge at spare ved at gøre tingene selv frem for at benytte sig af en ejendomsmægler. Disse penge kunne man jo evt. bruge til at sætte sin boligpris lavere end konkurrenternes, så man kan øge sine chancer for et hurtigt salg på den måde. Herudover har sociale medier som bl.a. Facebook jo også gjort det endnu lettere for én selv at markedsføre sin bolig.

Der er altså fordele og ulemper både ved salg via en ejendomsmægler og ved selvsalg, så det er op til dig selv at vurdere, hvilken salgsmetode der passer bedst til dig.

Gin-feberen har ramt Danmark

0

Gin har gennem det sidste stykke tid gennemgået lidt af renæssance mange steder i verden. Den velsmagende enebærduftende brændevin fra England, som specielt er velegnet til cocktails og drinks har sammen med mange andre sprittyper længe stået i skyggen af øl og vin. Men det har ændret sig, og det har nærmest aldrig været så trendy at drikke gin, som det er nu. Det kan blandt andet ses ved, at der sidste år åbnede et gin-hotel i London, der holdes gin-festival i København og ikke mindst de mange små gin-destillerier, der er begyndt at åbne rundt omkring i landet.

Ser man blot tre år tilbage i tiden, var der nærmest ingen gin-destillerier i Danmark. Markedet for gin var besat af de ældgamle giganter såsom Beefeater, Tanqueray og Gordon’s og selvfølgelig Bombay Sapphire, som især er blevet populært herhjemme. Men i løbet af de sidste par år er der lige så stille poppet små mikro-destillerier op rundt omkring i Danmark, som har forsøgt sig med bryggekunsten. I dag er der flere destillerier, end hvad der kan tælles på to hænder, og det skyldes selvfølgelig en stigende efterspørgsel netop på den lokalt lavede gin. Blandt de mest prominente danske gin-bryggerier er det aarhusianske bryggeri Njord Gin Distillery, opkaldt efter vikingeguden fra den nordiske mytologi. Njord befinder sig i gamle lokaler i Aarhus og er blandt andet kendt for at have sin egen stand på den folkekære aarhusianske festival, Northside. Især deres variant ”Spirit of Njord” er blevet taget godt imod herhjemme, både af festglade festivaldeltagere og af kyndige ginentutiaster. Destilleriet er startet af to Ph.d.-studerende med en passion for gin, der besluttede sig for selv at prøve kræfter med den ædle kunst at brygge gin. De fandt ud af, at det ikke var så svært og gjorde det hurtigt til deres fuldtidsbeskæftigelse.

Et andet destillery fra Aarhus er velkendte ”Mikkeller”, som de fleste kender fra deres mange populære specialøl, der efterhånden er at finde på hylderne i mange danske butikker og barer. De er efterfølgende begyndt at brygge alkohol også, herunder to prisvindende gin-varianter, ”Botanical Gin” og ”Navy Botanical Gin”. Mikkeller har efterhånden skabt et navn for sig selv, og det er ikke overraskende, at de også er begyndt at producere gin ved siden af deres øl-, rom-, vodka- og whiskeyproduktion.

København rummer også destillerier, og her er et af de største Copenhagen Distillery, der primært baserer deres gin på honning. Copenhagen Distillery har virkelig leget med ideen og skabt en helt unik gin af danske råvarer. Dette er da også fælles for de danske bryggerier. De udnytter danske råvarer til at producere deres gin, hvilket kan lade sig gøre, fordi der rent faktisk er nogle rigtig gode forhold i Danmark til det. Danmark har eksempelvis noget rigtig godt korn og nogle gode kartofler, hvilket er nogen af de vigtigste ingredienser til at destillere gin. Desuden er vejr- og klimaforholdene til det, modsat andre alkoholtyper som eksempelvis vin, der kræver nogle helt andre forhold, hvilket også er grunden til, at Danmark aldrig rigtig har haft held med vinproduktion.

Hvorfor nu?

Man kan spørge sig selv om, hvorfor det netop er nu danskerne og andre får øjnene op for gin. Det er der ikke noget entydigt svar på, men der er nogle tendenser, der kan hjælpe med besvarelsen. Indtil finanskrisen i 2008 var hvid- og rødvin den foretrukne finere alkoholiske drik. Men med økonomiens fald blev det forbundet med alt det, som var gået galt. Folk fik øjnene op for specialøl, og med det åbnede en masse små bryggerier i Danmark, herunder det førnævnte Mikeller bryggeri. God kvalitet, lokale råvarer og generelt det nære kom i fokus, hvilket gjorde, at de danske bryggeriers lokale specialøl fik succes. Med finanskrisens afslutning røg det kollektive humør op, det blev tid til at feste og folk blev klar til at afprøve mere hårde alkoholiske drikke – især whiskey, men med samme fokus på de lokale råvarer og nærheden. Et destilleri som Stauning Whiskey nød godt af dette og har haft succes med deres lokalt produceret whiskey. Denne naturlige udvikling har så gjort, at tiden nu også er kommet til gin. Man har opdaget gins mange kvaliteter, og den fortsatte interesse i gode lokale råvarer og nærhed har lagt grundlaget for de små gin-destillerier, vi i dag ser i Danmark.

De fire fedeste spil lige nu

0

Er du vild med at spille computer eller PlayStation og er du på jagt efter nye udfordringer? Her får du fire bud på de fedeste spil lige nu.

League of Legends

Dette spil har taget verden med storm, siden Riot Games udgav det i 2009. Spillet er et multiplayerspil, hvor du sammen med dit hold skal forsøge at ødelægge modstandernes base. Spillet kan foregå i tre forskellige i baner, herunder Twisted Treeline, der er en 3v3 bane. Derudover har du mulighed for at give den gas på to 5v5 baner kaldet Howling Abyss og Summoner’s Rift. I de forskellige baner kan du vælge frit blandt de mange ”champions”, som alle har forskellige egenskaber, styrker og svagheder.

Den 7. december 2016 var tallet af champions oppe på hele 134, og der bliver løbende udviklet flere. Du har nok allerede hørt om League of Legends, ofte forkortet LoL, hvilket skyldes den utrolige popularitet på verdensplan. Spillet har siden 2014 haft 67 millioner pr. måned og hele 27 millioner pr. dag, hvilket vidner om et spil, der har etableret sig med syvtommersøm. Sidst skal det lige nævnes, at spillet faktisk er gratis, men du har mulighed for at købe skins til de forskellige champions.

Fifa 17

Er du fan af fodbold, og er du vild med de populære PlayStations, er det selvfølgelig FIFA 17, du skal have fingrene i. Spillet har fået et markant løft siden forgængeren, og du vil hurtigt opleve et gameplay, der er blevet mere realistisk, hvorfor du ikke længere kan rende fra alle forsvarsspillere, hvis din angriber har 99 i spurt. Nej, han skal ligeledes have boldkontrol, styrke og andre egenskaber.

Folkene bag har ydermere forbedret karrieredelen, som nu er meget mere realistisk, hvilket blandt andet betyder, at du ikke længere kan købe alle de store stjerne fra rivalklubberne. Du skal tænke taktisk nu, og du bliver nødt til at være opmærksom på fremtidens stjerner.

Afslutningsvist er det selvfølgelig vigtigt at nævne den populære feature kaldet Ultimate Team. Her spiller du online mod andre, og du spiller med dit eget hold, som skal bygges op fra bunden. Du har altså ikke alle de bedste spillere fra dag 1, og du er således nødsaget til langsomt at opbygge dit hold og vinde kampe, før du efterhånden får råd til verdensstjernerne. Er du fodboldfan, kommer du ikke uden om FIFA 17.

Counter-Strike

Er du til skydespil, teamwork, og har du hurtige reflekser, er Counter-Strike et spil for dig. Her kan du spille enten som terrorist eller som en del af en anti-terrorstyrke. Spillet handler om, at terroristerne skal plante en bombe, som de skal forsvare, indtil den detonerer. Anti-terrorstyrkens opgave er modsat at holde terroristerne fra at plante bomben eller desarmere den, hvis terroristerne alligevel formår at plane bomben.

Counter-Strike er som nævnt et spil, der handler om teamwork, og det er bestemt ikke noget, vi bare siger. Du kan ikke vinde, hvis ikke du konstant deler information med dine holdkammerater, da de ellers bevæger sig rundt i blinde og på den måde er lette mål for modstanderen. Grundet det store fokus på teamwork er Counter-Strike blevet et computerspil, der danner rammen om internationale turneringer, hvor store pengepræmier er på spil. Mangler du et skydespil, der kræver reflekser, en rolig hånd og masser af teamwork? Så køb den seneste udgave af Counter-Strike kaldet Counter-Strike: Global Offensive.

World of Warcraft

Vil du være del af en virtuel verden, hvor du bliver ét med din karakter, er World of Warcraft (WOW) det spil, du leder efter. Her styrer du en bestemt karakter, som du kan forbedre ved at klare missioner. På denne måde stiger du i ”level” samt opnår mere guld, som du kan bruge på bedre udstyr. Warcraft har længe været et ekstremt populært spil, hvilket skyldes den utrolige verden og såkaldte lore, folkene bag har formået at skabe. Spillet kan hurtigt blive en tidsrøver, idet der altid er spændende missioner, du kan give dig i kast med. Har du meget tid, og vil du være en del af et utroligt univers med andre online-spillere, er World of Warcraft svaret på dine bønner.

Oplev den transsibiriske jernbane

0

Den Transsibiriske Jernbane er et rejsemål, der er på mange rejselystnes og kulturinteresseredes to-do liste – en fantastisk rejse på næsten 10.000 km gennem Ruslands smukke landskab og 8 forskellige tidszoner. Hvis du vil udforske Rusland, men samtidig kunne tænke dig at afprøve en anderledes rejseform og har god tid, så er denne historiske og verdenskendte jernbane det oplagte valg. Ruten, der har eksisteret siden slutningen af 1800-tallets Zar-Rusland, strækker sig over nogle enorme afstande, hele vejen fra Moskva i vest og til Vladivostok i øst. Den lange togrejse giver tid til fordybelse og afslapning, men samtidig også en masse nye kulturindtryk og gode oplevelser undervejs. Der er flere stop på ruten, hvor du kan tage dig tid til at udforske de lokale byer og områder enten med guide eller på egen hånd, mens der er på selve toget er rig mulighed for at falde i snak med andre rejsende eller blot nyde den smukke omkringliggende natur i fred og ro.

Mange attraktioner og oplevelse i vente

Du starter turen i Moskva, som er her toget afgår fra. Det er en kort flyvetur fra Danmark, og det er oplagt at bruge et par dage på at udforske den smukke, historierige hovedstad, inden turen går mod øst. Kreml-paladset, den smukke undergrund, Vasilij-katedralen, Den Røde Plads og Bolsjojteatret, for at nævne nogle få, er absolut et besøg værd. Herefter venter en lang, episk rejse, der næsten udgør en kvart omgang rundt om jorden og derfor selvsagt fører dig igennem en masse forskellige naturlandskaber. Uralbjergene, store sletter, pragtige paladser, smukke søer, gamle skove er blot nogle af de ting, du kan opleve, samtidig med at du kommer helt tæt på den russiske kultur, som med landets størrelse er meget mangfoldig.

Frygt ikke togturen – se frem til den

Ruten indebærer en masse transporttid, som bruges i kupeen eller på gangene, og derudover er der selvfølgelig stopstationer undervejs, som man kan udforske på egen hånd eller med guide. Det er også her, der er mulighed for at købe provianter fra de små boder, så man kan få varieret maden fra madvognen, som primært serverer russiske retter. De mange timer i toget kan virke som meget lang tid, og du undrer dig sikkert over, om ikke man bliver rastløs eller føler, at man spilder tiden. Men det helt fantastiske ved turen er, at når du sætter dig tilbage og nyder naturen, der suser forbi, oplever du en helt specielt sindstilstand, der gør, at du kan sidde i timevis uden at kede dig. Det er dette, der gør, at turen af mange beskrives som helt uforglemmelig. Desuden er ruten ikke kun en populær ”turistdestination”, men transporterer også en masse lokale, og her har du virkelig mulighed for at mærke de mange kulturer helt tæt på. Togvognene er i sig selv smukke med de gamle dekorationer og fine møbler, og det er nærmest som at befinde sig i en anden tid at tage den lange tur.

Under togturen fungerer kupeen som dit hjem. Det er her, du spiser, sover og opholder dig det meste af tiden. Er du socialt anlagt, kan det være, du falder i snak med andre turister eller lokale og bliver inviteret ind i deres kupé og får en lang snak. Overordnet kan du vælge imellem to kupé-typer: ”lux” og ”kupe”. Lux er en sovevogn med to senge med almindelig opredning, mens kupe er en liggevogn med fire køjesenge. Mens lux anses som værende den fineste kupe, er der ikke særlig stor forskel i kvaliteten, og det er i kupeerne med køjesenge, at der er bedst mulighed for at få nye, sjove bekendtskaber.

Få hjælp fra et rejsebureau

Selve billetterne skal købes i Rusland og kan ikke købes på nettet. Desuden kan det være lidt besværligt at få styr på visum, og undervejs er de fleste informationer på perronerne på russisk. Derfor er det en god ide at gå til et rejsebureau hjemmefra, der både tilbyder at skaffe visum og billetter. Selvom det er en lille smule dyrere, kan det sagtens betale sig, for det gør, at der er hundrede procent styr på alt det praktiske, så du ikke skal bekymre dig om det undervejs på din rejse. Rejsebureauerne kan desuden give dig mulighed for at have en guide tilgængelig på de enkelte stop, hvis du ønsker at strække benene og udforske et område i trygge rammer.

De mange smukke landskaber på turen nyder du bedst, hvis du rejser mellem maj og september, og det er også her, der er flest lyse timer. Med en tur på Den Transsibiriske Jernbane er du garanteret en anderledes oplevelse, som du sent vil glemme.

Oplev årstiderne i Paris

0

Paris er Europas mest romantiske hovedstad. Byernes by har et rigt kulturliv og fantastiske oplevelser for alle uanset interesser og temperament. Tag med på en tur rundt i Paris i de fire årstider.

Vinter og jul i Paris

Eiffeltårnet i Paris en smuk nytårsaften
Eiffeltårnet nytårsaften

Om ganske kort tid vil Paris funkle af smukke julelys i gaderne, i træerne langs Champs-Elysées og de pragtfulde vinduesudstillinger i Galleries Lafayette og Printemp. Desuden vil alle de smukke og hyggelige julemarkeder (Marché de Noël) byde på traditionelle franske specialiteter og kunsthåndværk og sprede skøn julestemning og hygge. Du bliver fortryllet af de smukke julelys, dekorationer og duften af honningkager, ristede kastanjer og brændte mandler. Drik et glas varm vin (vin chaud), mens du besøger julemarkederne og nyder stemningen ved den offentlige skøjtebane foran rådhuset (Hôtel de Ville). I juletiden kan du også opleve smukke julekoncerter i en af de mange kirker bl.a. i Madeleine, Saint-Sulpice og Notre Dame, hvor der foran står et flot pyntet juletræ. Der er julelys og juleudsmykning i Paris til efter Hellig 3 Konger – den 6. januar.

Er det koldt og regner kan du besøge et af de mange spændende muséer f.eks. Louvre, musée Marmottan, musée de la Vie Romantique, musée du Vin og Centre George Pompidou. Shoppingmulighederne i Paris er fantastiske og Forum les Halles er et spændende sted, da dette kæmpe store kompleks har adskillige butiksarkader i flere etager og udover et hav af butikker ses der også flere store supermarkeder, restauranter, biografer, banker, et svømmebassin, samt metro- og RER-stationen, Châtelet – Les Halles, som er én af verdens travleste stationer. Galleries Lafayette i det 8. arrondissement er et meget betagende og flot stormagasin i flere etager, med dyre mærkevarer – virkelig et besøg værd. Le Bon Marché i det 7. arrondissement er mindst lige så flot, men knap så glamourøst.

Foråret starter tidligere i Paris

Louvre om foråret
Louvre om foråret

Paris er kærlighedens og romantikkens hovedstad og alle bør opleve hovedstaden mindst én gang. Her er masser af atmosfære, kultur, arkitektur og fantastisk mad og vin. Foråret starter tidligere end i Danmark og her blomstrer parkerne med de første smukke blomster i alle mulige farver. Nyd foråret i Jardin des Tuileries på en bænk under de blomstrene kastanjetræer. En dejlig gåtur er fra Louvre og pyramiden gennem Jardin des Tuileries til Concordepladsen. Ofte står det store pariserhjul i parken eller på Place de la Concorde. En tur i pariserhjulet er fantastisk og man har en fremragende udsigt over byen.

Efter en god gåtur, er det lunt og skønt at sidde ude på den blomstrene terasse på restaurant Le Pré aux Clercs i hjertet af Saint Germain des Près og nyde en dejlig fransk salat, f.eks. “La Bergère” med salat, tomat, landskinke, gedeost på brød og valnødder.

Nyd Sommeren og gå efter det autentiske Paris

Jardin du Luxembourg
Jardin du Luxembourg

Nyd solen i Jardin du Luxembourg, der med sin kæmpestore legeplads, skakborde og hundredvis af gratis metallænestole er et af parisernes foretrukne steder at holde siesta, familiepicnic eller bare sidde og dase og læse avis. Børnene morer sig på legepladserne, ved marionetteatret eller ved springvandet, hvor man kan leje små sejlbåde, som man kan skubbe rundt med en pind. Den ældre generation spiller petanque eller tennis på banerne i havens vestlige del. Tag en tur ud i Boulogne skoven og besøg parken Parc de Bagatelle, med sin smukke rosenhave, kunstige vandfald, søer, broer, blomster, træer og påfugle, samt det lille hvide slot.

Der er mange muligheder for at bade udendørs i Paris, i Piscine Joséphine Baker, der er placeret på Seinen i det 13. arrondissement, Piscine Roger Le Gall i det 12. arrondissement og Piscine Georges Hermant i det 19. arrondissement.

En god oplevelse, er at finde et autentisk og centralt hotel, så kan du spare en masse tid i metro og bus ved at gå rundt i Paris og opleve byen til fods, samt nyde det fantastiske sommervejr. En lun aften kan nydes på en af de mange både, der sejler på Seinen eller Canal Saint-Martin. Tag en tur op i Eiffeltårnet en aften og betragt hele denne fantastiske by, der er badet i et hav af lys. En skøn sommeraften på en god fransk restaurant med en kold flaske vin er en fantastisk måde at opleve “fransk kultur” på.

Efteråret er smukt i byernes by

Paris om efteråret
Paris om efteråret

Efteråret er en skøn tid i byernes by med mange efterårsfarver og god stemning. En croissant og en café au lait er en super god start på dagen og på en lille hyggelig café med terrassevarmer, kan du sagtens sidde ude og nyde synet af travle franskmænd på vej til arbejde. Tag gode sko på og tag en vandretur op ad de små hyggelige og smalle gader på Montmartre, op til Sacre Coeur og Place du Tertre, hvor de parisiske kunstnere sidder og maler de flotteste malerier og portrætter. Gå en tur om bag Sacre Coeur og se den lille vinmark på rue Saint Vincent og oplev den smukke udsigt med efterårsfarverne over Paris. Efter en god gåtur er det hyggeligt at slå sig ned på en af de mange romantiske caféer på Montmartre og få varmen med en god fransk løgsuppe. I parkerne kan du tage et hvil på en bænk og nyde de smukke træer, som har skiftet farve til gul, rød og orange. Efteråret er en god tid at besøge Disneyland og Parc Asterix på, her er ikke så mange turister og køerne er derfor ikke så lange.

Et spændende område er omkring rue de Seine i Latinerkvarteret, hvor det vrimler med gallerier. Efter en god gåtur i dette område, kan Bistrot Mazarin på rue Mazarine anbefales, her får man Paris bedste Boeuf bourguignon, den klassiske franske simreret med oksekød, kartofler, gulerødder og MASSER af rødvin.

Er du på tur i Marais kvarteret, så prøv denne lille vidunderlige kage L’Impensable hos Aux Merveilleux. Denne lille kage består af marengs og kaffeflødeskum og er belagt med krystalliseret kaffe marengs. Tag den med hen på Place des Vosges og nyd den på en bænk, men du betragter den skønne have og plads.

5 rabatkoder, der kan gøre dit vintertøj billigere

0
Vintertøj med rabatkoder

Det er igen den tid, hvor vinteren skal til at gøre sit indtog på vores lille land. Med vinteren kommer kulden, blæsten samt regn- og snevejret. Disse ændringer i vejret betyder, at du godt kan gemme den tynde sommerjakke langt væk. Du skal nu have noget tøj, som kan holde dig varm, når du bevæger dig rundt udenfor.

Artiklen er bragt i samarbejde med rabatkodesiden Rabatkongen.dk hvor du udover de her nævte rabatkoder, kan finde aktuelle og opdaterede rabatkoder til alverdens danske webshops.

Cykler du til arbejde eller skole, er det ekstra nødvendigt, hvis du ikke vil være en istap, når du kommer frem. Kort sagt er det vigtigt, at du får købt noget varmt vintertøj, inden det er for sent. Ja, det kan være en dyr fornøjelse, hvis du ikke kender til de smarte tricks, som internettet tilbyder. Der er nemlig en række rabatkoder, som du kan få adgang til, hvis du blot søger ihærdigt nok. I denne artikel vil du få givet fem rabatkoder, som du kan benytte dig af, når du skal shoppe på de store webshops.

Stylepit

Dette er en dansk virksomhed, som har haft enorm succes på sin rejse. På denne side skal du nok finde noget tøj, som du kan bruge, når vinteren først hænger over vores land. En rabatkode kunne være ”StylepitSaleDK”, som giver dig 12 % på alle udsalgsvare, hvis du køber for mere end 599 kr. Dog skal du være opmærksom på, at bestemte varer er undtaget af koden.

Besøg webshoppen på stylepit.dk

Streety.dk

Dette er en webshop, der har en lang række tilfredse kunder, og vil du med i denne statistik, så brug rabatkoden ”RBTKNG16”. Med denne får du 10 % på alt, og det gælder ligeledes udsalgsvarer. Det lyder måske næsten for godt til at være sandt, men prøv selv at indtaste den, når du handler ind her, så skal du se løjer.

Besøg webshoppen på streety.dk

Spartoo

Lyder en besparelse på 20 % på alle varer som noget for dig, så brug rabatkoden ”SUPER20”. Med denne får du ikke blot 20 % på det hele – nej, fri fragt kan du ligeledes nyde. Det eneste krav er blot, at du køber for mere end 1.100 kroner.

Besøg webshoppen på spartoo.dk

AndPants

Denne side skal nok gøre dig klar til vinteren, og bruger du rabatkoden ”SPAR5EKSTRA”, får du yderlig 5 % rabat på alt plus fri fragt. Dog gælder den ikke for mærket Stone Island, men heldigvis for dig er der en lang række andre mærker, hvor du kan bruge koden.

Besøg webshoppen på andpants.com

Miinto.dk

Her er der ikke en egentlig rabatkode, men hvis du tilmelder dig deres nyhedsbrev, får du 10 % samt fri fragt. Og bare rolig, du bliver ikke spammet med mails fra dem.

Besøg webshoppen på miinto.dk

Fornuftigt at handle på nettet

Vi handler som aldrig før på internettet, hvilket er med god grund, idet der er store besparelser at hente. Når du handler online, kan du som nævnt finde en række rabatkoder, som gør det endnu billigere for dig, når du skal købe dit vintertøj. Desuden er det meget lettere, og du skal ikke rende rundt i byen – du kan klare det hele fra din sofa iført underbukser, hvis det er, hvad du har lyst til.

Populært på Netnaut lige nu