Forbrugslån

[ux_banner height=”500px” bg=”4115″ bg_size=”orginal” bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0)” bg_pos=”62% 60%”]

[text_box width=”100″ width__sm=”75″ parallax=”-1″ position_x=”50″ position_y=”50″]

FORBRUGSLÅN

Vi hjælper dig med at finde det bedste forbrugslån på nettet på tværs af udbydere

[/text_box]

[/ux_banner]

[section]

[row]

[col]

Forbrugslån er en fællesbetegnelse for en række lån man kan tage med eller uden sikkerhed. I denne artikel kan du sammenligne danske forbrugslån eller læse vores guide og blive klædt bedre på til lånejunglen.

Det er ikke alle, der har en million stående på kontoen, som man bare lige kan bruge af, når man allermest har brug for det. Trænger du til sol, sommer og varme i syden, eller er du træt af dit gamle, usle køkken? Måske har du længe gået og drømt om at bygge en terrasse, så hele familien kan samles om sommeren og nyde god mad og vin i linde strømme? Uanset hvad du går og drømmer om, har du mulighed for at finansiere det ved at låne penge – ikke i banken, men på internettet. På denne side finder du nyttig viden om forbrugslån, der gerne skulle klæde dig bedre på til at finde det rigtige lån, som kan realisere dine drømme. Vi har desuden samlet nogle af de ting, du skal være særligt opmærksom på, inden du skriver under på låneaftalen.

Hvad kan jeg bruge et forbrugslån til?

Går du med planer om at optage et forbrugslån, er du bestemt ikke alene. Utallige undersøgelser viser nemlig, at de nye forbrugslån er meget populære blandt danskerne. Dette er dog intet under, da der er mange fordele ved denne type lån, hvilket vi vil berøre i et senere afsnit. Indledningsvist vil vi dog snarere fokusere på, hvad du som låntager kan bruge et forbrugslån til – og det er ikke så lidt.

Vi danskere låner penge til mange ting; bolig, bil og båd er således blot et fåtal. Det lader dog til, at bankerne ikke helt har været i stand til at følge med den udvikling, der har fundet sted på lånemarkedet, hvilket dog har betydet, at vi som forbrugere i dag har mulighed for at vælge imellem et utal af nye lånemuligheder, herunder nye forbrugslån, kviklån, SMS lån og mange, mange flere. Forbrugslånet er, som navnet så ganske tydeligt antyder, et lån, der primært henvender sig til forbrug. Forbrug dækker over en masse ting, og det er således som udgangspunkt kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge lånebeløbet på. Dette er en af de største fordele, når det kommer til forbrugslånet – nemlig, at der ikke er nogen emsig og mistroisk bankrådgiver, der konstant kigger dig over skulderen og holder øje med, hvordan du bruger pengene. Det kan naturligvis have sine fordele at have en økonomisk rådgiver ved sin side, så man ikke bruger pengene på unødvendige ting, men ikke desto mindre foretrækker danskerne tilsyneladende den frihed, de online lån giver dem – i hvert fald hvis man skal tro på statistikkerne, der viser, at danskerne i 2014 lånte for over 400 millioner kroner via online lån.

Forbrugslånet gør det muligt at låne til alt mellem himmel og jord. Du kan nemlig låne helt ned til 10.000 kr. og op til massive 400.000 kr. Det er et enormt spænd, hvilket samtidig betyder, at et forbrugslån kan være løsningen for dig, uanset om du gerne vil låne til en shoppetur på Strøget eller en ny have – valget er dit.

Fordele og ulemper ved et forbrugslån kontra et banklån

Der er utallige fordele ved at optage et forbrugslån i stedet for at låne i banken, men der vil helt naturligt også være visse punkter, hvor banken trods alt er bedre. I dette afsnit har vi samlet fordelene og ulemperne ved et online forbrugslån, så du selv kan tage stilling til, om denne låntype er noget for dig.

Fordele – ingen sikkerhed, hurtig udbetaling og få krav

Når snakken falder på fordele ved et forbrugslån, er det umuligt ikke at nævne, at der som hovedregel ikke er nogen krav om sikkerhedsstillelse, og det er derfor ikke noget problem at finde et forbrugslån uden sikkerhed. Det betyder, at du ikke skal stille et værdifuldt aktiv som garanti for din betalingsevne, og skulle du således mod forventning ikke være i stand til at overholde dine gældsforpligtelser, skal du altså ikke være bekymret for, at låneselskabet tager din bil eller bolig. Forbrugslån uden sikkerhed er en af de største fordele ved at låne penge på internettet i forhold til banken, da banken omvendt som udgangspunkt altid stiller krav om sikkerhedsstillelse, når de udlåner penge. Vælger du at låne penge i banken, skal din bank altså have pant i dit hus eller et andet aktiv, hvilket mange ikke bryder sig om. Er du en af disse mennesker, kan et forbrugslån være noget for dig. Vær dog opmærksom på, at hvis du har behov for at låne meget store beløb, vil du også kunne risikere at blive mødt med krav om sikkerhedsstillelse ved et forbrugslån.

En anden fordel ved de online forbrugslån er, at du ikke skal vente i evigheder på at få udbetalt pengene. For det første er selve ansøgningsprocessen pærenem, hvilket du også vil opdage senere. Du skal ikke svare på et væld af komplicerede spørgsmål, der har til hensigt at analysere din økonomi ned til den mindste detalje. Du skal ikke nødvendigvis stille talrige dokumenter til rådighed for långiver, så denne kan vurdere, hvorvidt du er kreditværdig – såfremt du overhovedet bliver bedt om at dokumentere økonomiske eller personlige forhold, vil långiver ofte selv anmode om adgang til SKAT, hvor de selv kan hente oplysninger om dine skatte- og lønforhold. Hele processen er således automatiseret, så du ikke skal røre en finger. Netop denne maskinelle behandling betyder også, at selve kreditvurdering er overstået på meget kort tid. Standarden på lånemarkedet er typisk en dags tid, men enkelte låneselskaber skilter rent faktisk med svar inden for et par timer, nogle sågar minutter. Det virker helt urealistisk, at man kan foretage en kreditvurdering på få minutter, men det er virkeligheden i dag, hvilket på mange måder er en fordel for dig. Du slipper for at gå i uvished, da du inden for relativt kort tid har et afslag eller – forhåbentligt – en godkendelse. Bliver du godkendt, skal du blot underskrive låneaftale, hvorefter pengene overføres til din konto. Du vil typisk kunne se pengene på din bankkonto den efterfølgende dag.

Den sidste fordel, vi berører i denne omgang, er de få krav, der stilles til dig som låntager, hvis du ønsker at optage et forbrugslån uden dokumentation. Banken vil ofte have en udførlig og lang liste med betingelser, du skal opfylde for at gøre dig fortjent til et lån. Når du låner på internettet, er det dog på dine præmisser, og derfor er antallet af krav skåret helt ind til benet. Det er kun de mest basale og nødvendige oplysninger, du typisk bliver bedt om, herunder navn, adresse, alder og kontaktinformation. Dette betyder også, at langt flere danskere har mulighed for at optage et forbrugslån uden dokumentation, da kravene til indkomst ikke er urimelige eller urealistiske. Kravene stiger naturligt proportionalt med lånebeløbet, og du skal derfor også forvente at skulle opfylde flere betingelser, hvis du ønsker at låne et større beløb.

Ulemper

Ovenstående lyder naturligvis meget godt, og det kan være fristende at optage et forbrugslån uden nærmere omtanke. Her på Netnau.dk værner vi dog om din privatøkonomi, hvorfor vi selvfølgelig ikke lægger skjul på, at et forbrugslån bestemt ikke er nogen gratis fornøjelse, og som alt andet er der også nogle ulemper, du skal være opmærksom på, inden du beslutter dig for at låne. Vi har samlet de tre væsentligste ulemper nedenfor.

Som du kunne læse i afsnittet med fordele, er der meget få krav til dig som låntager, hvis du ønsker at optage et forbrugslån. Der er dog en bagside af medaljen, som du skal være indforstået med. Det, at kravene er små, betyder nemlig omvendt, at prisen er en smule højere end traditionelle banklån – forbrugslånets rente er altså lidt højere. Det er dog et helt naturligt og selvfølgeligt resultat af de lempelige krav, da banken jo netop typisk har sikkerhed i fast ejendom eller løsøre, hvilket gør, at de sagtens kan tilbyde lavere priser. Selvom renten (eller snarere ÅOP) således muligvis er lavere i banken, skal du altså gøre op med dig selv, om du er villig til at stille sikkerhed for din betalingsevne. Ydermere skal du huske, at det ikke er alle, som opfylder betingelser for at blive kreditgodkendt i banken, og det er således ikke sikkert, at banken overhovedet er en mulighed for dig. Det er endvidere blevet sværere at låne penge i banken, hvorfor du måske bør overveje dine alternativer, selvom banken måske er en smule billigere. Forbrugslån med lav rente er dog ikke uhørt i branchen, og det er ikke umuligt at finde en billig rente på et sådant lån, hvis man tager sig forholdsregler og gør sit forarbejde. Selvom forbrugslån er relativt lettilgængelige, er det ligeledes vigtigt at pointere, at forbrugslån trods RKI ikke kan anbefales og også er svære at opsnuse. Udlånsrenten på disse forbrugslån er desuden tårnhøje, og derfor anbefaler vi hos Netnaut.dk ikke forbrugslån, hvis du er registreret i RKI.

Selvom det er en fordel, at du ikke er tvunget til at dokumentere samtlige forhold omkring din økonomi, kan det immervæk være en god idé at have din bankrådgiver med på sidelinjen, når du overvejer at låne penge – og det har du som udgangspunkt ikke, hvis du låner penge online. Det kan naturligvis være grænseoverskridende at skulle ”stå skoleret” foran sin bankmand og redegøre for, hvorfor man ønsker at låne penge og til hvad. Det er ikke alle, der bryder sig om at skulle være afhængig af sin økonomiske rådgiver på denne måde, og derfor foretrækker en overvejende del at låne penge uden om banken. Ikke desto mindre kan det være fornuftigt at have en uvildig og fagkyndig ekspert ind over din privatøkonomi, så I sammen kan vurdere, hvorvidt der er luft til et lån eller ej. Hvis du ikke er en ørn til økonomi og finans, kan det kraftigt anbefales, at du forhører dig om muligheder for et møde i banken – uanset om du i sidste ende låner penge her eller på internettet. Vedkommende kan nemlig hjælpe dig med alt fra budgetlægning, gennemgang af din privatøkonomi og kortlægning af lånemuligheder, hvilket kan være guld værd, hvis det er første gang, du skal låne penge.

Den sidste ulempe er en forlængelse af manglen på en bankrådgiver, når du låner online. Hvis du vælger at låne penge hos et online låneselskab, har du nødvendigvis ikke samme mulighed for rådgivning og vejledning vedrørende din lånesituation, som du har, hvis du låner i banken. Her slår man sig meget på personlig rådgivning, faglig ekspertise og en tilknyttet kontaktperson, hvilket du desværre ikke finder, når du optager et online forbrugslån. Det er dog ikke alle, som mener, at dette er en ulempe, da nogle helst vil være fri for nogen som helst indblanding fra långivers side. Det er altså individuelt, hvorvidt du vurdere, at ovenstående ulemper er relevante for dig, og om du i så fald er bedst tjent med et lån i banken eller på nettet.

Hvad skal du være opmærksom på, når du optager et forbrugslån?

Det er meget vigtigt at forstå, at online lån i langt de fleste tilfælde er dyrere end lån i banken, men til gengæld har forbrugslån og kviklån en række andre fordele som nævnt ovenfor. Uanset om du låner 10, 50 eller 100 tusind kroner, er der flere ting, du skal være særligt opmærksom på ved lån online. Nedenfor har vi samlet og kort beskrevet de forhold, der gør sig gældende, når du låner penge på internettet.

Betal for Guds – og din egen – skyld til tiden

Hvis du er fast besluttet på at optage et forbrugslån, anbefaler vi under alle omstændigheder, at du ALTID betaler til tiden og det rette beløb. Desværre viser undersøgelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at rigtig mange kviklån ikke betales tilbage til tiden, og selvom forbrugslån naturligvis ikke fungerer på helt samme måde, er det stadig meget vigtigt, at du altid overholder dine forpligtelser. Det kan nemlig blive en meget dyr fornøjelse, hvis du ikke betaler til tiden. I så fald vil du blive pålagt misligholdelsesomkostninger, hvilket inkluderer gebyrer, morarenter og andre omkostninger.

Kan din økonomi holde til et lån?

Selvom det i dag er blevet lettere at låne penge, er det ikke ensbetydende med, at du nødvendigvis har brug for at låne. Det kan være nærliggende at optage et lån, hvis kontoen er tom, men du bør altid vurdere, hvorvidt du helt grundlæggende har et behov, som berettiger et lån. Hvis dette er tilfældet, bør det næste naturlige skridt være at lægge et budget, så du får et retvisende overblik over, om din økonomi i det hele taget er i stand til at bære de forpligtelser, du påtager dig selv, når du optager et lån. Du skal huske, at det på ingen måde er gratis at låne penge (selvom enkelte låneselskaber rent faktisk tilbyder lån, hvor du ikke skal betale renter), og derfor skal du altså selvfølgelig betale det lånte beløb plus renter tilbage igen. Budgettet kan være en stor hjælp for dig, der ikke er helt sikker på, hvorvidt din økonomi kan klare den belastning, renterne og afdragene trods alt er. Her får du et indblik i udgifter, indtægter, rådighedsbeløb og disponibel indkomst, som alle er vigtige begreber, når du skal kortlægge dine muligheder. Der findes et væld af budgetskabeloner online, hvorfor det er ganske gratis at få vished om din privatøkonomi – det er en rigtig god investering at afsætte et par timer til budgetlægning. Brug eventuelt en forbrugslån beregner, så du får et overblik over ydelse, renter osv.

Vær opmærksom på ÅOP – renten er ikke nær så afgørende, som de fleste tror

Hvis det er første gang, du skal låne penge, er sandsynligheden stor for, at du bruger renten, når du skal sammenligne lån. Det er en meget almindelig ”fejl”, som heldigvis er nem at undgå. Problemet er, at renten naturligvis er et vigtigt pejlemærke for, hvor dyrt et lån er, men udelukkende at kigge på rentesatsen kan være misvisende. Dette skyldes, at der kan være mange andre omkostninger forbundet med et lån, hvilket i sidste ende kan gøre et lån med en lav rente dyrere end et lån med en højere rente – udelukkende grundet gebyrer såsom stiftelsesomkostninger eller etableringsgebyr. Vi anbefaler derfor, at du fokuserer på ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent – i stedet for at bruge renten som sammenligningsgrundlag. ÅOP omfatter alle lånet omkostninger, og du får således et bedre indblik i, hvad lånet egentlig koster for dig.

Sådan ansøger du om et forbrugslån online

Er du fast besluttet på at optage et forbrugslån, finder du i dette afsnit en vejledning til, hvordan du nemt og hurtigt ansøger og underskriver din låneaftale. Indledningsvist anbefaler vi her fra Netnaut.dk, at du altid indsamler forskellige lånetilbud fra flere låneudbydere, så du har flere konkrete tilbud at forhold dig til. Med flere lån at vælge imellem kan du nemmere sammenligne på tværs af branchen, så du finder det lånetilbud, der bedst passer til dig og din situation. Der kan være mange forhold, der spiller ind, herunder løbetid, afdragsfrihed og rentetype, og det er derfor meget vigtigt, at du er opmærksom på dine behov, inden du vælger dit lån.

Når du har fundet det lån, du ønsker at optage, skal du udfylde de tomme felter med de oplysninger, långiver anmoder om. Alt afhængigt af låneudbyderen og beløbet vil du skulle angive forskellige oplysninger. En god tommelfingerregel lyder, at jo flere penge du har behov for at låne, des flere oplysninger vil låneselskabet kræve. Ansøgningsformularen bør ikke volde de store problemer, og det tager således typisk ikke mere end et par minutter, førend du kan trykke ’send’. Husk at vedhæfte dokumentation, hvis långiver ønsker dette. Dette kan være din års- eller forskudsopgørelse fra SKAT eller tidligere lønsedler, så du kan dokumentere en vis indtægt, hvilket er nødvendigt, hvis du skal være i stand til at betale dit lån tilbage.

Tryk ’indsend’, ’afslut’ eller ’indsend til vurdering’, når du har udfyldt samtlige tomme felter. Dernæst kan du ikke gøre andet end at vente, men du kan dog trøste dig selv med, at du slipper for bankens langsommelige låneprocedurer, hvor det sagtens kan tage flere dage, før du har svar på din ansøgning. Optager du et forbrugslån på nettet, kan du som udgangspunkt forvente svar inden for et par timer – de fleste låneselskaber lover svar inden for 24 timer. Dette bliver dog kun relevant, såfremt kreditvurderingen skal foretages manuelt – hvis der er forhold, som gør, at maskinen ikke er i stand til at lave en korrekt vurdering.

Når du modtager dit svar, kan det enten være et afslag eller en godkendelse. Et afslag kan skyldes mange ting, og det er ikke sikkert, at låneselskabet oplyser årsagen til, at du ikke vurderes kreditværdig. Du kan således være nødsaget til at kigge indad – er min økonomi for skrøbelig? har jeg lavet en fejl? eller har jeg anmodet om et urealistisk lånebeløb? Du kan eventuelt forhøre dig hos låneselskabet om den konkrete baggrund for dit afslag, hvis du ønsker vished om, hvad der ligger bag. Du skal dog ikke holde dig tilbage, hvis du bliver afvist – du kan frit ansøge igen lige så mange gange, du har lyst til.

Får du derimod en godkendelse, er du nu tæt på at være i mål. Det er dog vigtigt at huske, at en godkendelse ikke forpligter dig til at optage et lån, og derfor er det altså helt ufarligt at ansøge om flere lån på samme tid – det er først, når du underskriver låneaftalen, at aftalen og dens indhold træder i funktion. Du kan således frit undlade at optage lånet, selvom du er blevet godkendt, hvis behovet ikke var der alligevel, eller hvis du har fundet en anden, bedre løsning. Der er ingen sure miner eller nogen, der bærer nag. En låneanmodning er nemlig helt og aldeles uforpligtende for dig som låntager. Har du stadigvæk behov for forbrugslånet, kan du naturligvis også vælge at underskrive låneaftalen, hvorefter lånet oprettes, pengene overføres til din konto, og lånet er gennemført. Når du har underskrevet låneaftalen, accepterer du samtidig de betingelser, fremgår heraf, hvorfor vi altid anbefaler, at du nøje gennemlæser lånedokumenterne, så du ikke siger ja til noget, du senere opdager, at du ikke kan stå inde for. De fleste lånedokumenter har i dag – heldigvis – droppet det tunge, juridiske sprog, så alle og enhver har en chance for at forstå, hvad man skriver under på. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter låneselskabet, din bankrådgiver eller os – vi står naturligvis klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til forholdene i din låneaftale.

Pengene bliver efterfølgende overført til din konto, og du vil oftest kunne se det på netbank eller dit kontoudtog inden for et par dage. Herefter kan du frit bruge pengene på det, du har lyst til. Når først du er godkendt til et forbrugslån, er der ingen løftede pegefingre eller nysgerrige bankrådgivere, som skal fortælle dig, hvad du må og ikke må bruge pengene på.

[/col]

[/row]

[/section]
[section label=”Media Right” bg_color=”rgb(240, 244, 246)” padding=”60px”]

[title style=”center” text=”Derfor finder vi de bedste priser” icon=”icon-checkmark” size=”126″]

[row col_style=”dashed”]

[col span=”4″ span__sm=”12″]

[featured_box]

ALTID OPDATERET

Via integrerede feeds til udbydere og deres netværk kan du altid være sikker på at du får præsenteret de nyeste og nøjagtige oplysninger. Så har du altid de bedste kort på hånden.

[/featured_box]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[featured_box]

GRATIS & UAFHÆNGIG

Vi søger og sammenligner de bedste priser på tværs af udbydere og linker dig til selskabet, hvor du køber ydelsen. Det er gratis at bruge os, og vi tilføjer ikke ekstra omkostninger.

[/featured_box]

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

[featured_box]

BILLIGST ELLER BEDST

Med et enkelt klik kan du se, hvilken udbyder der er den billigste eller bedste. Så skal du bare vælge og så følge anvisningerne. Rigtig god fornøjelse med at optimere din økonomi.

[/featured_box]

[/col]

[/row]

[/section]
[section]

[row]

[col span=”2″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”3624″ width=”70″]

PS Solutions ApS
Brombærvej 17
8600 Silkeborg
CVR: 36551216

[/col]
[col span=”2″ span__sm=”12″]

[/col]
[col span=”2″ span__sm=”12″]

SAMMENLIGN

A-kasser
Mobilabonnement
Bredbånd
Lån penge online
Online Casino

[/col]
[col span=”2″ span__sm=”12″]

INFO

Om Netnaut
Annoncér
sitemap

[/col]
[col span=”2″ span__sm=”12″]

PARTNERE

Scandilån
Juuwin

[/col]
[col span=”2″ span__sm=”12″]

KONTAKT

Kontakt os
(+45) 42177177
info@netnaut.dk

[/col]

[/row]

[/section]