Kviklån

Når man overvejer at optage et lån, skal der ligge grundig overvejelse bag. Pengene skal jo betales tilbage på et tidspunkt, så det er vigtigt, at du gør dig tanker om, hvordan du vil betale pengene tilbage. Men lad det ikke være en hindring, for et kviklån kan faktisk være en utrolig stor hjælp, hvis budgettet er presset, og du har brug for lidt ekstra knaster til at klare dig igennem månedens udgifter – og hvis du gerne vil undgå at leve af havregryn og pasta med ketchup, inden det bliver lønningsdag igen. Et kviklån er altså din mulighed for at låne dig til lidt ekstra luft i økonomien, så du kan opnå en mere tryg økonomisk hverdag. Du skal selvfølgelig betale pengene tilbage – det er jo et lån. Men den mere bekvemmelige økonomiske situation, som et kviklån kan skabe for dig, kan opveje alternativet, som kan være et ualmindeligt skrabet og fornøjelsesløst liv, som du måske ellers var tvunget til at leve, hvis ikke du så i retning af et kviklån. Det kan således være en udmærket ide at optage sådan et lån, for når du kommer igennem afdragene, har du formentligt også haft en forbedret levestandard i den periode, du rådede over de lånte penge. Der kan være mange årsager til at optage et kviklån, og der følger også nogle overvejelser med, som du bør gøre dig.

Når du overvejer at optage et kviklån

Det allervigtigste at understrege, når snakken falder på kviklån, er, at vedkommende, der er interesseret i at optage et lån, kan overskue, hvad det indebærer at indgå aftalen. Markedet bugner af forskellige udbydere, og der er stort set ikke en, der tilbyder et identisk produkt – hvad betingelser og vilkår angår. Nogle udlåner store beløb, andre stiller sine kunder et væsentligt mindre lånebeløb til rådighed, og sådan fortsætter det bare. Sådan er det. Det er vilkårene på markedet. Din vigtigste opgave er at skaffe dig selv information, og det gør du bedst ved at sætte dig foran computeren og søge på internettet. Når du har nogle interessante kviklån for øje, bør du sætte dig grundigt ind i betingelserne – du skal jo gerne ende med så gunstige betingelser som overhovedet muligt. Det er dine behov og krav, som skal styre processen og afgøre, i retning af hvilken eller hvilke udbydere du kigger.

På internettet kan du ikke kun finde information ved at foretage en helt traditionel Google-søgning. Du finder faktisk søgemaskiner, som kan hjælpe dig med at overskueliggøre hele informationsindsamlingen og rangere udbydere ud fra dine kriterier. Er du for eksempel ude efter et højt lånebeløb på kviklån, kan du se, hvilke udbydere der tilbyder at låne dig flest penge. Er du ude efter en bestemt løbetid, kan du også nemt finde en oversigt over det. Eller det kan være, at du skal bruge information om, hvad det kræver at blive godkendt til at optage et kviklån, hvis du har fundet én bestemt udbyder, hvis lånebeløbs størrelse passer særligt godt til dit behov.

Hvad er fordelene ved kviklån? Kviklån uden sikkerhed er en af fordelene

Du skal kende til fordelene ved et kviklån, fordi det er afgørende for at bestemme, om et kviklån nu også er det mest fordelagtige i forhold til din situation, dine behov og dine krav. Det første, som er kendetegnende for et kviklån, er, at det normalt er et hurtigt lån at optage. Det kan faktisk gå så hurtigt, at nogle udbydere sætter lånebeløbet ind på din konto samme dag, som du sender din ansøgning med henblik på at indgå låneaftalen. Den hurtige behandling har nemlig fået stor opmærksomhed fra udbydernes side i de seneste år, og det falder altså fint i tråd med, at låneinteresserede personer netop efterspørger hurtige penge til diverse forbrugsformål. Det hedder jo også kviklån, så det er egentligt ikke så overraskende, at det er en af de klare fordele. Praksis er som hovedregel, at du modtager et hurtigt svar på din ansøgning om kviklån, typisk inden for et kvarter til halvanden time. Det forudsætter ikke, at din ansøgning sendes til udbyderen i dennes åbningstid, da de fleste lån godkendes uden nogen personel håndtering. Selvom svaret i de fleste tilfælde kommer hurtigt, så har udbyderen i den korte svartid udarbejdet en kreditvurdering og udformet et specifikt lånetilbud til dig. Man skulle næsten ikke tro det, men det er faktisk, hvad du modtager, når den korte svartid er forløbet, og svaret tikker ind i din indbakke. Når du kommer så langt, skal du rette din fulde opmærksomhed på selve lånetilbuddet. Det er nemlig på dette tidspunktet, hvor det er vigtigt at dykke ned i samtlige detaljer og sætte sig ind i aftalens betingelser. Hvis du når frem til, at du kan acceptere de opstillede betingelser, skal du underskrive aftalen og sende den tilbage til den givne udbyder. Herfra skal de igen behandle sagen, og der vil fra denne dag maksimalt gå to hverdage, inden lånebeløbet kan ses på din konto. Hvis dit behov for kviklån er meget akut; det vil sige, at du ønsker at modtage lånebeløbet samme dag, som du ansøger, så skal du sikre dig, at du faktisk kontakter en udbyder, som tilbyder denne hurtige behandling. Det er nemlig ikke alle, der udlåner penge samme dag, som du kontakter dem. Hvis du er i tvivl ud fra din research, kan du kontakte et par udbydere telefonisk og høre til mulighederne. Selvom det normalt tager et par hverdage at modtage lånebeløbet, så er et kviklån overordnet set en meget, meget hurtig måde at låne penge på.

Den anden fordel ved at optage et kviklån er den bekvemmelighed, som er forbundet med selve processen. Da det hele kan foregå via internettet, kan du fra hvilken som helst digital enhed ansøge. Det er faktisk lige meget, om du bruger din iPhone, din tablet eller pc – hos mange udbydere får du en god oplevelse, som er tilpasset den platform, du opererer fra. Det er bestemt også et plus, at du slipper for en masse papir, når det foregår online. Men også miljøet, nærmere bestemt regnskovene, sætter pris på denne praksis, da den sparer papir og dermed er mere miljøvenligt.

Opsummerende betyder denne bekvemmelighed, at alt, hvad du behøver for at komme i gang med et kviklån, er en internetadgang. Og det er de fleste jo i besiddelse af. Det vil tilmed også sige, at det er lige meget, hvor du fysisk er. Du kan eksempelvis orientere dig om udbydere af kviklån på din smartphone, mens du ligger på stranden og spiser is, eller du kan læse om lånebetingelser, men du sidder i bussen og bruger dit tablet. Det er stort set muligt at lave researchen alle steder, hvis bare du har internetadgang. Hvis nogen skal sætte begrænsninger, så må det næsten være dig selv; hvis du for eksempel ikke er i nærheden af din smartphone eller andet elektronisk udstyr. Så kan du jo selvfølgelig ikke. Men det er jo nok usandsynligt i vores topmoderne samfund, hvor meget afhænger af deres digitale enheder, og hvor vi nærmest altid har vores smartphones på os.

Ovenstående er springbræt til tredje fordel ved kviklån. Og fordelen er, at det er utroligt nemt at optage et sådan lån. Udbyderne har nemlig normalt kun få krav til dig som låntager. Du behøver eksempelvis ikke at eje din bolig for at blive godkendt til at optage et kviklån. Det kan oversættes til en slags kviklån uden sikkerhed, idet udbyderne ikke som sådan forlanger nogen garanti fra din side. Og det er jo et meget opløftende punkt for mange potentielle låneinteresserede, da en del mennesker bor til leje i dagens Danmark. Men det er altså som udgangspunkt ikke en hindring.

Et andet faktum, som illustrerer, hvor nemt det faktisk er at optage et kviklån, relaterer sig til din ansøgning om at optage lånet. Du bliver i den forbindelse typisk ikke mødt med kritiske spørgsmål, hvilket betyder, at du ikke kommer til at stå til ansvar for, hvorfor du ønsker at optage et lån. Ingen vil løfte pegefingre og rette dem imod dig. Og vigtigst af alt; ingen vil snage i, hvad du vil bruge pengene fra et kviklån på. Du kan med andre ord bruge dem på hvad som helst. På nørdede interesser som for eksempel at købe gamle modeltog. Det vil ingen udbyder sige noget til, for det er dit lån, dine penge, og det blander de sig ikke i. Du bruger dem med den ultimative frihed. Du skal se det sådan, at udbyderne er din mulighed for en økonomisk indsprøjtning – det skal være nemt, og det er det også. Derfor afgør du suverænt, hvad de lånte penge skal gå til, og det skal du ikke skrive side op og side ned om for at retfærdiggøre.

Hvordan finder du det bedste kviklån?

Dette er et rigtigt godt spørgsmål. Som hovedregel skal du aldrig kun søge om kviklån hos én udbyder. Du skal minimum udse dig tre, som kan matche dine ønsker og behov, for du er naturligvis altid interesseret i at betale en så lav rente som muligt. Så tre udbydere er dit udgangspunkt i den indledende del af processen om at optage et kviklån. Du kan på forhånd finde information om de renter, som de enkelte udbydere tilbyder, men det er i den forbindelse vigtigt at bemærke, at de kun er udtryk for en standardiseret rente og altså ikke den endelige. Den endelige rente får du først kendskab til, når udbyderne strikker din unikke låneaftale sammen. Den rente, du læser på udbydernes hjemmesider, er derfor kun vejledende – husk det. Årsagen til denne praksis er, at det er det beløb, som du ansøger om at låne, og den efterspurgte løbetid, som aktørerne på markedet fastsætter den endelige rente ud fra. Der findes en række sammenligningssider der sammenligner kviklån så du kan få et overblik over de forskellige lån i forhold til hinanden.

Du behøver ikke at få nervøse trækninger eller åndenød, efter at du har ansøgt om et kviklån. Du er nemlig aldrig bundet til at acceptere de lånetilbud, som udbyderne sender til dig. Du har absolut ingen forpligtelser, så din verden må ikke gå ned, hvis du modtager et ikke-attraktivt tilbud. Du kan bare henkaste det og gå på jagt igen efter et andet og bedre kviklån. Et kviklån er først bindende, når du har sat din underskrift på aftalen, ligesom det i øvrigt gælder i mange andre henseender ude i den virkelige verden. Hvis du modtager et tilbud om kviklån, som ikke har din interesse, har du, hvis du følger rådet om at ansøge hos minimum tre udbydere, jo to andre muligheder at se i retning af. Og hvis de mod forventning også modstrider dine ønsker og behov, så er det nemt at starte søgningen op igen og finde det rigtige kviklån. Det er jo heldigvis ikke besværligt at starte forfra, selvom det kan lyde omstændeligt. Som du husker, er den enkle og nemme proces med kviklån jo en af de afgørende fordele, så det bør bestemt ikke ødelægge din motivation og lyst til at finde frem til aftalen, som indfrier dine ønsker og behov. Så igen… det kan ikke nævnes nok, at du i første omgang skal finde minimum tre modtagere at ansøge hos, for så ender du med størst sandsynlighed for at stå med de penge, du skal bruge – kort tid efter.

De krav, der er i forbindelse med kviklån, som du skal lægge mærke til

Som tidligere nævnt er der få krav til dig som potentiel låntager af et kviklån. Kravene står for eksempel i kontrast til dem, som et almindeligt pengeinstitut vil stille til dig, når du kontakter din bankrådgiver med henblik på at optage et lån. Din bank vil stille mange krav og formentligt udspørge dig om, hvad du skal bruge lånebeløbet til. Her står du til regnskab for dit kommende forbrug, i modsætning til når du ansøger om et kviklån.

Af de krav, du skal lægge mærke til, er blandt andet punktet om ansøgers alder. Langt de fleste udbydere af kviklån stiller som betingelse, at du skal være en myndig person. Det vil sige, at du minimum skal være 18 år gammel for at komme i betragtning til at være egnet som låntager til et kviklån. Når du er minimum 18, forventes det nemlig, at du er i stand til at træffe selvstændige og bindende beslutninger, som du kan leve op til og stå på mål for. Dog kan der være undtagelser, hvilke kan være, hvis du er tilknyttet et værgemål. Det kan betyde, at udbydere alligevel ikke betragter dig som myndig, selvom din dåbsattest fortæller, at du er over 18.

Et andet krav, som hænger nøje sammen med det foregående om alder, er, at du skal bruge dit NEM-id, hvis du vil ansøge om et kviklån. Med andre ord; kviklån med NEM-id. Det er udbydernes mulighed for at tjekke din identitet og få bekræftet, at du er myndig. Omvendt sparer denne manøvre også dig for tidskrævende arbejde, for hvis ikke NEM-id-muligheden eksisterede, skulle du på anden vis fremskaffe de oplysninger, som udbyderne er interesseret i om dig som potentiel låntager af kviklån. Kviklån med NEM-id er således bestemt en fordel for dig, selvom det også er et krav fra mange af udbyderne.

Kviklån trods RKI

Det er ikke alle, men nogle udbydere stiller et krav, som du skal være særligt opmærksom på. Det er, at du ikke må være registreret i Ribers Kredit Information. Du kender det måske bedre i den forkortede udgave, som er RKI. Du havner i dette register, hvis du ikke lever op til de betingelser, som gælder for et lån – for eksempel hvis du har undladt at betale afdrag til tiden gentagne gange. Er du så uheldig, at du er havnet i RKI, er der i hvert fald ingen grund til, at du ansøger om kviklån hos udbydere, som ikke låner penge til personer, der optræder i registret. Der findes også et andet register, som betyder, at du hos nogle ikke kan låne penge, og det hedder Debitor Registeret. Men som sagt er det ikke alle udbydere, som forkaster din ansøgning, hvis du optræder i et af de to registre. Du kan finde udbydere, som tilbyder kviklån trods RKI. Så vær altså opmærksom på, om Ribers Kredit Information eller Debitor Registeret står oplistet under kravene, når du er på udkig efter et sted at optage et kviklån.
Står du i et register, skal du ikke frygte for resten af dit økonomiske liv som låntager. Dit navn er ikke skrevet med uslettelig skrift. Du har mulighed for at rette op på situationen, så du alligevel kan få adgang til de udbydere, som stiller kravet om, at du er ikke er en dårlig betaler. Det indebærer, at du bringer din tidligere misligholdte aftale i orden og lever op din kreditors forventning. Og det er jo altid mest hensigtsmæssigt, og samtidig sikrer det dig, at du igen får adgang til det bredeste udbud på marked for kviklån. Her kan du læse mere om, hvordan du undersøger, om du står i RKI-registret.

Kan du dokumentere, kan du også forbedre dine vilkår

Kan du dokumentere din indkomst, forbedrer det uden tvivl dine vilkår, når du skal engagere dig med en udbyder af kviklån. Kan du for eksempel fremvise scanninger af lønsedler, hvor en månedlig indkomst forsikrer udbyderen om, at du uden problemer kan betale dit kviklån tilbage til tiden, vil det kun være en fordel. Det gælder også, hvis du er gift, for så vil du typisk fremstå mere økonomisk robust, især hvis din partner potentielt har overskud til at spytte i afdragskassen hver måned. I nogle situationer kan du låne et større beløb, måske endda på bedre vilkår, end hvis du selv står som låntager – hvis du altså er gift. Og det kan der bestemt være interessante perspektiver i, alt efter hvad du står og skal bruge penge til.

Nogle gange kan du møde gratis kviklån!

I sjældne tilfælde kan du støde på gratis kviklån – ja, den er faktisk god nok. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men nogle gange er det gode faktisk sandt og ikke en illusion. Visse udbydere markedsfører sig med, at det første kviklån, du optager hos dem, er gratis. Det betyder dog ikke, at du låner penge og slipper for at betale dem tilbage. Nej, de lånte penge skal selvfølgelig betales tilbage. Hvad, der derimod menes med gratis kviklån, er, at du undgår at betale renter og gebyrer i forbindelse med lånet. Og det er selvfølgelig meget attraktivt for lånere, og derfor er denne slags kviklån også særdeles interessante for mange mennesker. Det er typisk meget små lån, som går under navnet gratis kviklån, så du skal ikke forvente, at du kan låne 100.000 kr. på disse yderst fordelagtige vilkår. Var det tilfældet, ville antallet af udbydere af kviklån falde drastisk, for det er der simpelthen ingen forretning i. Det, du skal være opmærksom på ved denne slags lån, er, at du normalt skal betale lånet tilbage over en meget kort periode, og det skal du jo selvfølgelig kunne leve op til.

Overordnet kan man sige, at hvis du står og skal bruge et mindre beløb til for eksempel en ny smartphone, så er det helt ideelt at undersøge markedet for gratis kviklån.

Hvis du tilgår kviklån ud fra ovenstående, så har du gode muligheder for at finde lige nøjagtig det lån, som opfylder dine ønsker og behov. Og vælger du rigtigt, får du også de største gevinster og kan optimere dit liv. På den måde bliver oplevelsen af at optage lån god, og du kan se det som en slags investering i at skabe dig en bedre hverdag. Og det er lige præcis, hvad der er meningen med kviklån i den ideelle verden. God fornøjelse med at vælge det rigtige kviklån. Det er derude, så grib din smartphone eller tablet, og få overblik over de mange muligheder.