Norge varsler offensiv mod forbrugslån

on

Reglerne omkring forbrugslån i Norge strammes

I Norge er det blevet annonceret, at det ikke længere skal være så nemt at tage et forbrugslån. Norge har ellers længe været et utrolig progressivt land inden for netop lån, men sådan skal det ikke være længere. Myndighederne her mener nemlig, at det er blevet for nemt at tage for mange og for store lån skriver sammenligningstjenesten Scandilån.com. Det er da også rigtigt, at der kan være problemer forbundet med bare at låne løs. For mens nemme lånefunktioner til forbrug hjælper rigtig mange med ellers velfungerende økonomi, så frister det også dem uden penge til at forbruge meget mere, end de egentlig har råd til og brug for.

Nye regler kan være både godt og skidt nyt

Hvorvidt de nye restriktioner er godt eller skidt, er svært at sige. Det kræver nemlig relativt stor økonomisk indsigt at forudse, hvordan det kommer til at ændre lånemarkedet og påvirke landets økonomi. Til gengæld er det sjovt at sammenligne Norge med nabolandet Danmark. På trods af at der her er tale om to lande, som minder rigtig meget om hinanden både kulturelt, socialt og historisk, så betyder det faktum, at Norge varsler offensiv mod forbrugslån, at de kommer til at adskille sig betydeligt, når det kommer til lån. Danmark har nemlig ikke planer om at indføre samme begrænsninger med hensyn til lånemuligheder.

Danmark tordner derudaf

Finanskrisen omkring år 2009 tog hårdt på Danmark. Selvfølgelig ikke i samme skala som i andre mindre velstillede europæiske lande, men alligevel nok til, at der bredte sig en tydelig uro blandt danskerne, som oplevede et mærkbart økonomisk nedsving. Dette førte blandt andet til, at mange valgte at forbruge mindre – hvilket igen betød, at økonomien stagnerede yderligere.

Læs også: Lån penge online

Det er heldigvis overstået nu, og det begynder igen at gå rigtig godt for den danske økonomi. Glæden ved at det endelig er ved at gå fremad har medført en positivisme og optimisme, som har resulteret i et større forbrug. Et forbrug som bliver godkendt af staten, fordi det fremmer økonomisk vækst. Blandt andet derfor er der ikke nogen særlig kontrol med de hurtige forbrugslån.

Norge er et land, som er økonomisk uafhængigt af EU. De mærkede derfor ikke finanskrisen på samme måde som Danmark og andre medlemslande. Derfor oplevede de ikke nedsvinget, og der er ikke samme lempelighed omkring forbrug og ukontrolleret økonomisk flow. Tværtimod ses det som et stigende problem, er forbrugslånene er for nemme at tage og for hurtige at få.

De to modeller stikker i forskellige retninger, og det er svært at sige, hvad der er smartest. Særligt fordi Danmark og Norges økonomi på ingen måde er sammenlignelige. Det vigtigste som forbruger er altid at tænke over at låne med fornuft.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here